zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Sourcingprofessional bewuster van tarief externe IT’er

6 februari 2015 - Organisaties gaan steeds bewuster om met de inhuur van extern IT-personeel, waarbij met name het inzicht in de tariefhoogte sterk is verbeterd. Deze groeiende bewustwording heeft te maken met de toenemende mate waarin HR- en inkoopmanagers beter omgaan met hun eigen data en die van andere partijen.

Zo geeft een meerderheid van de respondenten (40 procent) aan dat zij de uurtarieven vergelijken op basis van eigen administratie en ervaring. Daarna volgt 28 procent die ratecards en manteltarieven gebruikt als referentiepunt. Dit blijkt uit onderzoek van FastFlex, managed service provider op het gebied van resource management, in samenwerking met onderzoeksbureau Metri onder 28 organisaties uit de top 100 meest inhurende bedrijven in Nederland.


 
Tarieven
Ook over de hoogte van de tarieven denken HR- en inkoopmanagers anders dan voorheen. Waar in 2013 meer dan drie kwart van de Nederlandse IT-teams (77 procent) de tarieven van zelfstandige professionals (zp’ers) te hoog vond, is dit in 2014 met tien procent afgenomen.
 
Grens tussen medior en senior vervaagd
Een ander opvallend gegeven uit het onderzoek is een aanzienlijke stijging in het aantal mediorfuncties binnen het IT-domein van organisaties ten opzichte van 2013. Waar in 2013 nog bijna een kwart (21 procent) van de ingehuurde IT’ers een mediorfunctie had, is dit in 2014 verdubbeld naar 40 procent. Als gevolg hiervan nam het aantal seniorfuncties afgelopen jaar af van 70 procent naar 54 procent. Ook deze verschuiving heeft als achterliggende reden bewustwording. Veel inhurende organisaties kijken kritischer naar de inzet van seniors en zijn zich bewust van het feit dat veel van deze functies ook door mediors ingevuld kunnen worden.
 
Bewustwording
Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex: "Het is interessant om te zien dat steeds meer HR- en inkoopmanagers bewuster omgaan met de invulling van hun flexibele IT-schil. Toch worden hulpmiddelen zoals ratecards en bemiddelingsbureaus relatief weinig ingezet en organisaties zien hier nog onvoldoende het nut van in. Veel bedrijven zijn naar mijn mening onterecht bang voor de hoge kosten die zij verwachten bij de inzet van een sourcingpartner. Dit terwijl deze partijen ervoor zorgen dat marktconforme tarieven betaald worden. Daarnaast is het inzetten van een sourcingpartner vaak goedkoper. Bedrijven die intern hun sourcing beleggen, hebben namelijk tijd, kosten en resources nodig. Dit terwijl zij dezelfde tarieven betalen als organisaties die met een sourcingpartner werken, inclusief de fee van deze partij. Het uitbesteden aan een derde partij blijkt dus vaak veel voordeliger."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 HR staat positief tegenover zelfstandige IT-professional
 Manager wil nieuw personeel
 Recruitmentmarkt in rep en roer
 Organisaties missen grip op inhuur professionals
 
 
reacties
 
Rein Wilsburg  |   | 
6-02-2015
 | 
14:25 uur
''Organisaties gaan steeds bewuster om met de inhuur van extern IT-personeel, waarbij met name het inzicht in de tariefhoogte sterk is verbeterd.''

Het is denk ik een kwestie van transparantie. Managers hebben doorgaans meer inzicht in de werkzaamheden van extern personeel.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10