zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Eerste mannelijk plus-size model van Nederland succesvol in buitenland

8 maart 2016 - Een onafhankelijke jury verkoos uit naam van modellenwerkmarktplaats Beautyfreelancer.nl unaniem Rob Kunstt tot hét mannelijk plus-size model van Nederland. Evelien Nederhoed, oprichter van Beautyfreelancer.nl: "Rob is niet alleen aantrekkelijk om te zien, ook heeft hij tamelijk universele uiterlijke kenmerken."

Nederhoed vervolgt: "Zo kan hij dankzij zijn Indische roots doorgaan voor Europeaan, maar ook als Zuid-Amerikaan, Arabier of Aziaat. Daardoor is hij favoriet in talloze landen. Wij hopen ook dat Rob in Nederland niet onopgemerkt blijft." Want hoewel in het buitenland plus-size modellen in opmars zijn, blijft de Nederlandse fashionindustrie gebruik maken van slanke mannelijke modellen. "Opmerkelijk," aldus Mieke Wouters, medeoprichter van Beautyfreelancer.nl. "Meer dan 50 procent van de mannen in Nederland heeft overgewicht. Je zou verwachten dat de fashionindustrie in Nederland daarop inspeelt, maar niets is minder waar. Het beeld van het mannelijke fashionmodel is nog steeds dat van een slanke, al dan niet strak afgetrainde, man."



Plus-size mannelijk model niet sexy?
Mieke Wouters: "Het vrouwelijke ‘plus-size’ is gebaseerd op het feit dat curves sexy zijn. Bij mannen daarentegen worden een buikje en love handles niet gedefinieerd als "sexy". Maar ik kan me voorstellen dat mannen met een maatje meer, net als vrouwen met rondingen, willen zien hoe kleding zit op lichamen zoals zij zelf hebben." Evelien Nederhoed vult aan: "De gemiddelde borstomtrek van mannelijke mannequins is sinds de jaren ‘70 geslonken van 107 cm naar 89 cm anno nu, de tailleomtrek is zelfs gedaald van 84 cm naar 69 cm. Dat is bijna dezelfde tailleomtrek als van een vrouwelijk fashionmodel wordt geëist. Deze ontwikkeling staat volgens ons dan ook haaks op de realiteit, want het percentage mensen met overgewicht neemt jaarlijks nog steeds toe."
Maar wanneer mag een mannelijk model plus-size worden genoemd? Mieke Wouters vertelt: "Een mannelijk plus-size model heeft maat 50 of meer (L, XL, XXL of groter) en heeft wat meer vlees op de botten dan een doorsnee fashionmodel. Verder zijn een zelfverzekerde uitstraling, een karakteristiek gezicht en flair voor de camera vereist."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Verbod op ongezond magere modellen nu ook in Nederland?
 Leeftijd belangrijker dan uiterlijk
 Eerste indruk vooral bepaald door uiterlijk
 Mooi uiterlijk, meer salaris
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10