zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Scheefgroei salaris en werkdruk voor Finance professionals

17 februari 2016 - Nederlandse Finance professionals zien de werkdruk toenemen, terwijl hun salaris onveranderd blijft. Dat blijkt uit onderzoek van Michael Page. Ondanks de economische groei blijven werkgevers vasthouden aan salarissen uit de crisistijd.

Ruim een derde van de ondervraagde Finance professionals geeft daarom veelal aan open te staan voor een functie elders. Zodra een werknemer op een vergelijkbare functie bij een ander bedrijf solliciteert, kan hij namelijk vaak wél rekenen op een salaris dat overeenkomt met het economisch herstel van de afgelopen jaren. Het is daarom aan te raden dat bedrijven kijken naar de salarissen die in de huidige markt aan nieuwe werknemers worden betaald. Als het verschil met het salaris van huidige medewerkers erg groot is, kunnen bedrijven verwachten dat ze medewerkers gaan kwijtraken.Salaris weegt niet op tegen werkdruk
Dat het salaris van de respondenten niet in verhouding staat tot de werkdruk, is niet onverwacht: tijdens de economische crisisjaren was bij veel bedrijven geen onderhandeling over het salaris mogelijk. En dat gold niet alleen voor de huidige werkgever; ook bij loononderhandelingen met een nieuwe werkgever werd vaak niet veel meer dan het vorige salaris van de kandidaat geboden, eventueel met een kleine verhoging. De nadruk lag op secundaire arbeidsvoorwaarden. Bedrijven boden mogelijkheden tot zelfontplooiing in de vorm van cursussen en seminars. Van deze lijn wordt nog steeds niet afgeweken: het besef dat deze gedachtegang niet meer actueel is, komt maar moeizaam op gang. Dit is zichtbaar in de ontwikkeling van het salaris van de respondenten in 2015: slechts tien procent van de ondervraagden kon rekenen op een significante salarisstijging.

Hoger salaris wordt steeds belangrijker
Hoewel een goed salaris volgens de respondenten niet de belangrijkste reden is om van baan te veranderen – doorgroeimogelijkheden en flexibiliteit scoren hoger – is een goede beloning zeker noodzakelijk. Zeker omdat een groot deel van de Finance professionals merkt dat er tegenwoordig veel meer van hen verwacht wordt. Er is daarom een reële kans dat zij een een andere uitdaging aangaan waarbij ze wel op een hogere financiële vergoeding kunnen rekenen.

Overlopen naar de concurrent
Dankzij de economische groei is de ‘war for talent’ dan ook weer aangewakkerd. Recruiters en HR-afdelingen zijn hard op zoek naar geschikt talent. Werkgevers die daar niet adequaat op reageren, dreigen de boot te missen. Het is voor de concurrent heel makkelijk om een professional met een beter voorstel te benaderen. Slimme bedrijven moeten daarom (meer dan) marktconforme salarissen bieden, willen zij voorkomen dat hun Finance professionals wegens financiële redenen de deur uitlopen. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Het einde van 9 tot 5?
 Pandemie inspireert tot duurzamer leven
 Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Senior financials gaan voor carrièrestap in 2016
 CFO is bereid om switch naar CEO te maken
 Finance professionals willen van werkgever wisselen
 Groei 'zwaardere' finance functies in industrie en overheid
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
reacties
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud  (1) 
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Werkgevers verwachten dit kwartaal negen procent stijging werkgelegenheid
Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s
Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
70 procent Europese organisaties zet al AI in
Kwart werkzoekende jongeren heeft geen vertrouwen in zoektocht naar baan
meer top 10