zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Finance professionals willen van werkgever wisselen

18 december 2014 - Finance professionals willen massaal van werkgever wisselen in 2015. Dat blijkt uit een enquête onder 1.200 senior finance professionals van LIME Search&Connection. Het uitblijven van interessante kansen bij de huidige organisatie en de wens naar continue ontwikkeling zijn de belangrijkste redenen.

Ruim 83 procent van de ondervraagden, werkzaam in een dwarsdoorsnede van het Nederlandse bedrijfsleven, zoekt naar een nieuwe baan. Bijna 90 procent hiervan wil zelfs van werkgever wisselen.


 
Van jobhopper naar jobshopper?
Interessant is dat uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 65 procent tevreden is met de huidige baan. Emile Ipenburg, partner van LIME Search, zegt hierover: "Een hoge tevredenheid is blijkbaar geen graadmeter om te blijven werken bij een bedrijf. Senior finance professionals hebben behoefte aan een prikkelende omgeving en een uitdagend takenpakket en als dit of uitzicht daarop in de huidige functie ontbreekt is dat een actieve trigger voor verandering."  Tweeënhalf  jaar werkt een senior finance professional tegenwoordig nog bij dezelfde werkgever. Dit bevestigt de uitkomst uit de enquête.
 
Doorstroom gestagneerd
De economisch mindere tijden en de gevolgen hiervan voor bedrijven hebben veel professionals op dezelfde plek gehouden. Gevolg hiervan is dat mobiliteit en doorstroom zijn gestagneerd. Nu de economie aantrekt en het consumentenvertrouwen toeneemt zullen ook professionals van baan willen veranderen en kansen buiten de deur zoeken.
Dit is geen momentopname maar een trend die LIME Search herkent bij senior financials werkzaam bij corporates en het MKB. De gesprekken die dagelijks met kandidaten gevoerd worden bevestigen deze tendens. Professionals willen groeien, hebben ambitie en willen werken aan hun toekomst. Indien de organisatie dat niet kan faciliteren is de conclusie al vrij snel om naar buiten te kijken en actief te 'shoppen' naar een nieuwe functie waarin die ambities wel vervuld kunnen worden. Het sneller veranderen van werkgever en baan wat in het verleden vaak negatief geïnterpreteerd werd, is tegenwoordig veel meer geaccepteerd.
 
Werkgever en werknemer benutten elkaars potentieel

De veranderende behoefte van het bedrijfsleven om professionals maatgericht op de fase en doelstellingen van het bedrijf in te zetten én de ambities van professionals om een actieve bijdrage te leveren aan deze doelstellingen leveren zeer veel synergie voor de arbeidsmarkt. U haalt het beste uit elkaar waardoor waarde creatie wordt gestimuleerd en de arbeidsmobiliteit groeit waardoor er meer kansen ontstaan op senior niveau.

Vier bevindingen 
De belangrijkste bevindingen uit de enquête op een rij
1. 75 procent (90 procent van 83 procent) van de Senior Finance Professionals wil van werkgever wisselen in 2015. Belangrijkste drijfveer voor een overstap is gemis aan uitdaging.
2. Ruim 50 procent is korter dan drie jaar in dienst bij dezelfde werkgever.
3. 71 procent wil in 2015 voor een nieuwe baan arbeidsvoorwaardelijke concessies doen.
4. Oriëntatie op de arbeidsmarkt voor senior finance professionals gaat vrijwel altijd via executive search bureaus en professionele netwerken. Het gebruik van social media met 57 procent is relatief laag.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

  Stijging Britse werkzoekenden naar baan in de EU
 Robotisering voor veel bedrijven nog ver-van-mijn-bed-show
 De lat moet hoger op het gebied van privacy
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meer kansen voor interim-managers
 Groei 'zwaardere' finance functies in industrie en overheid
 Voorzichtig optimisme op de financiële arbeidsmarkt
 Vraag naar financieel specialist blijft dalen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten (1) 
top10
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
Data science essentieel voor toekomstvaste verzekeraar
Waarom spraakgestuurde apparaten de customer journey transformeren
Arbeidsmarkt werkt door in loonafspraken
Brabantse (tech)bedrijven populair onder bèta-talent
Stijging Britse werkzoekenden naar baan in de EU
Leaserijder rijdt langer door op winterbanden
De lat moet hoger op het gebied van privacy
Vier best practices voor een transformatie van finance
meer top 10
vacatures
meer vacatures