zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CFO’s zoeken geschikt personeel voor vrijgekomen functies

22 januari 2016 - Nederlandse CFO’s en financieel directeuren gaan in 2016 opzoek naar geschikt personeel om nieuwe en vrijgekomen functies in te vullen. Deze ruimte is onder andere ontstaan door het opstarten van nieuwe projecten en de groei van het bedrijf.

Toch zijn deze nieuwe kandidaten niet zomaar gevonden. 91 procent van de CFO’s en financieel directeuren vinden het lastig om geschikt personeel met de juiste kwaliteiten te vinden. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek onder Nederlandse CFO’s en financieel directeuren uitgevoerd in opdracht van Robert Half.Finance functies
Ruim negen op de tien (92 procent) CFO’s en financieel directeuren geven aan het komende half jaar op zoek te gaan naar nieuwe accounting en finance kandidaten. Dit doen zij voor het invullen van vrijgekomen functies (48 procent) en nieuwe functies (44 procent). Deze nieuwe functies zijn onder andere ontstaan door het opstarten van nieuwe projecten, de groei van het bedrijf en het aanboren van nieuwe markten of uitbreiden van het dienstenaanbod.
Het vinden van geschikt personeel is ook in 2016 een uitdaging. Dit ligt volgens CFO’s en financieel directeuren vooral aan het ontbreken van bepaalde vaardigheden, zoals technische (31 procent) en commerciële en zakelijke vaardigheden (25 procent). Ook stelt ruim een kwart van de ondervraagden (28 procent) dat de vraag naar gekwalificeerd professionals groter is dan het huidige aanbod.
 
Gewild
"Op de arbeidsmarkt zijn gekwalificeerde professionals op dit moment lastig te vinden. Dit komt omdat professionals met veelgevraagde technische of niche expertise erg gewild zijn en vaak meerdere aanbiedingen krijgen als zij opzoek gaan naar een nieuwe uitdaging," zegt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. "Hadden bedrijven tijdens de crisis nog voldoende keus uit kandidaten, nu krijgen juist topkandidaten steeds meer keus. Het is daarom belangrijk voor bedrijven om een passend en aantrekkelijk aanbod op te stellen om topkandidaten binnen te halen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Moeilijke personeelswerving zorgt voor stijging salaris
 Nieuwe functies ontstaan door nieuwe privacywetgeving
 Vraag naar hoger opgeleid personeel klantenservice neemt toe
 Recruiters worstelen met het vinden van juiste kandidaten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10