zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bescheidenheid kenmerkt vrouwelijk talent in sollicitatieproces

18 december 2015 - Vrouwelijke IT-talenten reageren pas op een vacature als zij over meer dan 80 procent van alle gevraagde vaardigheden beschikken. Dit staat in groot contrast met mannelijke kandidaten die al reageren op een vacature als zij slechts over 40 procent van deze vaardigheden beschikken.

Dat stelt Computer Futures en het bureau concludeert dat bescheidenheid het vrouwelijke IT-talent kenmerkt. Daarnaast merkt Computer Futures op dat vrouwen door andere zaken in een vacature getriggerd worden dan mannen. Zo vallen vrouwen in de praktijk vaker voor onderwerpen als flexibiliteit, een aansprekende organisatiecultuur en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.


 
Vrouwen zijn populair
Vrouwelijke IT-talenten zijn populair onder werkgevers. Naast de krapte op de IT-arbeidsmarkt zijn er nog twee belangrijke redenen die aanzetten tot een jacht op vrouwelijk talent. Zo is er meer behoefte aan vrouwen op de werkvloer omdat diversiteit van groot belang is voor een excellerende IT-afdeling. Daarnaast heeft de IT-sector steeds meer behoefte aan softskills, zoals inlevingsvermogen en communicatief sterke vaardigheden. Vaak beschikken vrouwen van nature over deze eigenschappen.
Albert van Reenen, managing director bij Computer Futures: "Aangezien de IT-wereld nu voor 90 procent uit mannen bestaat, valt er voor organisaties nog veel te winnen. Niet alleen in capaciteit, maar ook in kwaliteit. In mijn ogen zijn vrouwen hét concurrentievoordeel van de toekomst. Vrouwen aantrekken en een werkomgeving bieden die zij prettig vinden, vergt echter een andere aanpak. Waar mannen het bijvoorbeeld prettig vinden om door een headhunter gebeld te worden, kunnen vrouwen dit minder waarderen. Het is belangrijk dat organisaties hier rekening mee houden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen
 Vrouwen in de wetenschap: vooroordelen floreren
 25 kenmerken van Alfamannen en - vrouwen
 'Resultaat, niet geslacht bepaalt rendement'
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10