zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen

13 november 2015 - Vrouwen verdienen in Nederland nog steeds flink minder dan hun mannelijke collega’s. Gemiddeld ligt het salaris van vrouwen 7,2 procent (2.513 euro) lager. Een kleine verbetering ten opzichte van 2013, toen het verschil nog 7,8 procent bedroeg.

Naast sekse zijn bepaalde persoonlijkheidskenmerken en motieven van invloed op de hoogte van het salaris. Zo leidt hebzucht tot een hoger salaris in de functiegroep salesmanagement. Mensen met een bovengemiddelde score op hebzucht werken voornamelijk in de bancaire sector en de makelaardij. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse Nationaal Salaris Onderzoek van Intermediair onder ruim 100.000 respondenten, uitgevoerd door Nyenrode Business Universiteit,  onder leiding van Jaap van Muijen en Eric Melse.


 
Vrouwen ouder dan 35 verdienen gemiddeld 3.000 euro minder
Het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen is in verschillende branches en leeftijdsgroepen zichtbaar. Werkende vrouwen boven de 35 verdienen gemiddeld 2.943 minder dan mannen. Bij jongere vrouwen is dat verschil opmerkelijk minder groot: een vrouw jonger dan 36 verdient gemiddeld ‘slechts’ 928 euro minder dan een man. Ook in leidinggevende functies is het salarisverschil zichtbaar. Alleen in de leeftijdscategorie van  tot 25 jaar verdienen vrouwelijke leidinggevenden meer. Toch is het totale verschil in de hogere leeftijdscategorieën minder groot dan in niet leidinggevende functies. Het lijkt er dus op alsof er daar eerder een correctie heeft plaatsgevonden. Sander van den Hout, algemeen directeur Intermediair: ‘Uit dit onderzoek blijkt dat hoewel het salarisverschil nog duidelijk zichtbaar is, is het wel aan het afnemen. Vooral onder jongere vrouwen is het verschil relatief klein. Het is aan werkgevers en aan vrouwen om door te pakken. Werkgevers moeten belonen naar functie en waarde, vrouwen mogen zich sterker opstellen in salarisonderhandelingen’. Opvallend genoeg zijn er de afgelopen twee jaar meer mannen (38 procent) dan vrouwen (28 procent) die een salarisstijging hebben gehad. Mannen zijn ook meer tevreden over hun salaris (38 procent) dan vrouwen (32 procent).
 
Hebzucht leidt tot succes – of ondergang
Dit jaar is voor het eerst in het onderzoek ook gekeken naar de invloed van persoonlijkheidskenmerken en het motief hebzucht. Waar de onderzoekers verwachtten dat hebzucht leidt tot een hoger salaris, blijkt dat enkel bij salesmanagement functies zo te zijn. Daar verdienen hebzuchtige medewerkers gemiddeld tien procent meer dan modaal (ongeveer 3.000 euro). In andere functiegroepen heeft hebzucht bij medewerkers van boven de 35 een negatief effect op het salaris. Mensen die bovengemiddeld hebzuchtig zijn werken voornamelijk in delfstofwinning, makelaardij en bij banken en verzekeraars. Maar verrassend genoeg blijken ook hoogleraren bovengemiddeld hebzuchtig. Mensen die benedengemiddeld hebzuchtig zijn werken voornamelijk in het  onderwijs, de gezondheidszorg en bij de overheid. Sander van den Hout: "Hebzucht is niet per se een slechte eigenschap. Het kan u juist heel ver brengen als u het inzet om altijd het onderste uit de kan te halen en effectief te werken. Het gevaar zit hem er in dat hebzucht soms de overhand krijgt."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
 Bumperkleven en smartphone grootste ergernis in het verkeer
 Bestuurders kunnen aansprakelijk zijn bij het aangaan van overeenkomsten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Etnische Zakenvrouw & Etnische Vrouwelijke Manager 2015 gekozen
 Vrouwen in de wetenschap: vooroordelen floreren
 Streefgetal vrouwen in raad van bestuur niet gehaald
 Mannen en vrouwen nog steeds ongelijk beloond
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
Zo maak je een indrukwekkende online bedrijfspresentatie
reacties
Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek (1) 
Bouw-cao zet aan tot fraude (1) 
Topmanagers vergaderen 100 procent van hun tijd (1) 
Manager moet werknemer los kunnen laten (4) 
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient
De favoriete vakgebieden van oud-horecapersoneel
Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer
Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers
Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen
Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten
meer top 10