zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Obligatiebeheerders moeten grotere expertise hebben dan tien jaar geleden

23 oktober 2015 - Uit nieuw onderzoek onder institutionele partijen, uitgevoerd door NN Investment Partners, blijkt dat de uitdagingen voor beheerders van obligatiefondsen groter zijn dan een decennium geleden.

Uit het onderzoek blijkt dat 61 procent van de institutionele beleggers denkt dat vermogensbeheerders meer aandacht moeten schenken aan veranderende niveaus van liquiditeit dan tien jaar geleden, terwijl 42 procent van mening is dat vermogensbeheerders tegenwoordig in een groter geografisch beleggingsgebied moeten kunnen investeren en een goed inzicht moeten hebben in de betreffende regio's. Andere genoemde uitdagingen die meer aandacht vereisen, zijn onder andere de mogelijkheid om te beleggen in meer credit ratings (39 procent) en het kunnen omgaan met overvloeden aan cijfers of marktactiviteit (30 procent).


 
Risicobeheersing
De respondenten zagen risicobeheersing als de meest aantrekkelijke kwaliteit in het proces van vastrentende strategieën (57 procent), gevolgd door een focus op het beheren van de duration en passende verplichtingen (39 procent), de flexibiliteit om te beleggen in een breed scala van effecten (35 procent ) en een focus op het vermijden van wanbetalingen op obligaties (31 procent).
Sylvain de Ruijter, Hoofd Global Fixed Income bij NN Investment Partners, verklaart: "De markten verkeren in heel andere omstandigheden dan tien jaar geleden. Veranderingen in mondiale factoren, het economische beleid en de financiële markten, hebben beleggers gedwongen om zich aan te passen, en je snel kunnen aanpassen zal alleen maar belangrijker worden."

Rendement versus risico
De Ruijter vervolgt : "Ons onderzoek wijst uit dat beleggers zich goed bewust zijn van de moeilijkheden bij het zorgen voor rendementen en het gelijktijdig beheren van risico's. De nieuwe realiteit is dat actief beheer is veranderd, en beleggers erkennen dat ze heel secuur moeten zijn als het gaat om het kiezen voor samenwerking met de juiste vermogensbeheerders."
Terwijl de uitdagingen qua obligatierente aanwezig blijven, is NN Investment Partners van mening dat er nog steeds vastrentende kansen zijn, zonder dat beleggers veel meer risico hoeven te nemen. Institutionele beleggers zullen profiteren van een partnerschap met vastrentende experts die een bewezen track record hebben met het identificeren van kansen in moeilijke tijden en het vertalen daarvan naar rendement. Het beleggingsproces van NN Investment Partners is gebaseerd op gedetailleerde analyse van de fundamentals op lange en middellange termijn, met als doel klanten een consistent hoog rendement te bieden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Institutionele beleggers gaan uit van drie procent yield op ‘uitdagende’ obligatiemarkten
 Obligaties: wel of niet beleggen
 Amerikaanse Investment Grade bedrijfsobligaties populair
 Alle credits voor Europese bedrijfsobligaties
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10