zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mythe van papierloze samenleving ontkracht

29 september 2015 - Ondanks de verspreiding van mobiele apparatenheeft 53 procent van alle gezinnen in Europa nog steeds de behoefte om een of twee keer per week documenten af te drukken. Hierdoor wordt de mythe dat we op weg zijn naar een papierloze maatschappij volledig ontkracht.

In de meeste Europese gezinnen vinden we dat zowel de generatie van de ouders als de jongere, tech-afhankelijke generatie regelmatig gebruikmaakt van de printer. Volgens recent onderzoek zijn het vooral documenten zoals belastingaangiften, kentekenregistratieformulieren, legitimatiepapieren, pasfoto´s, huiswerk en officiële brieven voor school of werk die het meest worden afgedrukt in de thuisomgeving.



Mobiele apparaten
In oktober vorig jaar waren er voor het eerst in de geschiedenis meer actieve mobiele apparaten ter wereld dan mensen, volgens gegevens van digitale analisten bij GSMA Intelligence. Ondanks dit meldt 40 procent van de mensen dat ze voor belangrijke documenten – zoals contracten en aankoopbewijzen – gewoonlijk de voorkeur geven aan een gedrukt papieren exemplaar boven een elektronische versie. Dit is volgens Europees onderzoek het geval voor ouders met kinderen in de leeftijd van vijf tot zestien jaar, uitgevoerd door Epson.

Geen volledig vertrouwen in technologie
We hebben nog altijd geen volledig vertrouwen in de technologie, volgens de resultaten van het onderzoek. Meer dan tweederde (68 procent) van de Europese respondenten gaf aan de voorkeur te geven aan gedrukte exemplaren van belangrijke documenten, vanwege het goede oude vertrouwde gevoel dat een papieren versie biedt. Daarnaast meldt 40 procent van de respondenten dat ze bang zijn dat de technologie hen in de steek laat.

Praktische redenen
Er zijn ook belangrijke praktische redenen waarom mensen een gedrukte kopie verkiezen boven een elektronische versie. Voor veel belangrijke documenten is een papieren versie nog steeds verplicht. 40 procent van de Europeanen meldt dat ze vaak documenten afdrukken omdat ze een fysieke kopie van een handtekening nodig hebben, terwijl 35 procent verwijst naar de vereiste van een papieren versie voor juridische doeleinden. Dit toont enerzijds aan dat vele Europese organisaties nog niet bereid zijn om elektronische documenten te accepteren en verwerken, terwijl het anderzijds het geval is dat er geen elektronische documenten worden gebruikt vanwege bepaalde regionale vereisten van wet- en regelgeving.
Zoals Ward Estoppey Channel Marketing Manager Nederland van Epson zegt: "Gezinsleden delen en versturen duizenden documenten per jaar, van huiswerk voor school tot belastingaangiften, officiële brieven of contractverlengingsformulieren. We kunnen concluderen dat er nog vaak wordt gekozen voor papier in het Europese gezin, ondanks de groeiende adoptie van mobiele apparaten. We hebben nog wel eens het idee dat de technologie ons in de steek kan laten, en daarom willen we beschikken over een papieren kopie voor het geval we in een mobiele blackspot belanden of de batterij het laat afweten. Of we hebben gewoon een papieren versie nodig omdat dit vereist is voor bepaalde belangrijke documenten. De printer zal dan ook zeker een belangrijke rol blijven spelen in de thuisapparatuur van elk gezin."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Papierloos werken nog geen gemeengoed
 De vijf belangrijkste voordelen van papierloze werkprocessen
 Duitser gek op papier, Nederlander wil liever digitaal
 ´Het Papierloze Kantoor´ puilt uit van het papier
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10