zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Driekwart zakelijke auto's naar hogere bijtelling in 2016

14 september 2015 - Op Prinsjesdag maakt de regering de nieuwe belastingmaatregelen bekend. De voorgestelde gewijzigde bijtellingsregeling zou er per 2016 voor zorgen dat maar liefst 72 procent van de nieuw te verkopen auto’s in een hogere bijtellingscategorie terecht komt.

VWE voerde een analyse uit over alle in 2015 (januari t/m augustus) nieuw verkochte auto’s, waarbij is gekeken naar CO2 uitstoot en bijtelling. De helft van alle zakelijk verkochte auto’s valt  in de twintig procent bijtellingscategorie. Slechts 1,2 procent van de zakelijk verkochte auto’s is nu een puur elektrische auto. Het kabinet wil vooral de verkopen van deze categorie auto’s stimuleren. De zakelijke rijder geeft echter veelal de voorkeur aan een plug-in hybride. Ondanks de al hogere bijtelling voor deze auto’s was in de eerste acht maanden van dit jaar 7,5 procent van de zakelijke verkochte auto’s een plug-in hybride. Het gemak en de zekerheid dat een auto na een korte stop bij een tankstation weer honderden kilometers verder kan rijden weegt kennelijk zwaarder dan de lagere bijtelling voor een puur elektrische auto.Verhoging bijtelling
In de bijtellingsregels voor 2016 wordt vooral de bijtelling voor deze populaire plug-ins fors verhoogd; van zeven procent nu naar vijftien procent voor auto’s die volgend jaar worden afgeleverd. Maar ook de bijtelling voor veel andere populaire zakelijke auto’s gaat omhoog. Wanneer de bijtellingsregels zoals die in 2016 gaan gelden, zouden worden gehanteerd voor de huidige verkopen blijkt dat 72 procent van zakelijk verkochte auto’s op een hoger bijtellingspercentage uitkomt. Voor de overige 28 procent zou het percentage gelijk blijven. Naar verwachting worden er in de resterende maanden van dit jaar nog veel plug-in hybrides verkocht, om zo nog te profiteren van de lage bijtelling.
De meeste plug-in hybrides vallen in de categorie  tot 50 gram CO2/km, alleen een aantal zwaardere auto’s als de Mercedes S500 plug-in hybrid en Porsche Cayenne e-hybrid vallen in een hogere categorie. Daarvoor moet volgend jaar zelfs 21 procent bijtelling over worden betaald.
 
VW Golf Plug-in hybride populairst
Het verschil in populariteit tussen plug-in hybrides en puur elektrische auto’s wordt goed geïllustreerd door de verkopen van de Volkswagen Golf. Deze is sinds enige tijd verkrijgbaar in puur elektrische vorm of als plug-in hybride, naast de conventionele versies uiteraard. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn er slechts 38 elektrische Golfs verkocht in ons land. Tegelijkertijd zijn er meer dan 4.000 plug-in hybride Golfs verkocht; meer dan de helft van alle verkochte Golfs. Op elke elektrische Golf worden er dus meer dan 100 plug-ins verkocht, ondanks de hogere bijtelling.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
 Bumperkleven en smartphone grootste ergernis in het verkeer
 Bestuurders kunnen aansprakelijk zijn bij het aangaan van overeenkomsten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nieuwe run op zuinige leaseauto’s
 Stationmodellen meest geleasde auto's in april
 Bijtellingspercentage leaseauto’s structureel te hoog
 Duizenden leaserijders wachten op fiscaal voordelige auto
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
Zo maak je een indrukwekkende online bedrijfspresentatie
reacties
Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek (1) 
Bouw-cao zet aan tot fraude (1) 
Topmanagers vergaderen 100 procent van hun tijd (1) 
Manager moet werknemer los kunnen laten (4) 
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient
De favoriete vakgebieden van oud-horecapersoneel
Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers
DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer
Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen
Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten
meer top 10