zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe run op zuinige leaseauto’s

18 juni 2015 - Net als voorgaande jaren zorgen wijzigingen in de regels rondom bijtelling voor een run op leaseauto's die in een gunstige bijtellingscategorie vallen.

ALD Automotive constateert - ruim een half jaar voordat de nieuwe regels ingaan - sterk oplopende levertijden voor de populaire modellen, gemiddeld al drie tot vier maanden. Om er zeker van te zijn dat leaserijders nog gebruik kunnen maken van de gunstiger tarieven van 2015 worden veel bestellingen nu al geplaatst voor levering in de laatste twee maanden van dit jaar.


 
Minder bijtellingscategorieën
Per 1 januari 2016 gaat het aantal bijtellingscategorieën van vijf naar vier en veranderen de bijtellingspercentages en CO2-grenswaarden. De bijtellingscategorieën zeven procent, veertien procent en twintig procent komen in 2016 te vervallen. Daarvoor in de plaats komen twee nieuwe categorieën: vijftien procent en 21 procent. Bovendien worden de CO2-grenzen voor 'verlaagde bijtelling' aangescherpt. Auto's die niet alleen populair zijn omdat ze zuinig zijn maar ook vanwege een gunstige bijtelling, kunnen na 1 januari 2016 in een minder gunstige bijtellingscategorie vallen.
 
Hamsteren
ALD Automotive constateert nu al - ruim een half jaar voordat de nieuwe regels ingaan - een zogenaamd hamstereffect: vijftien procent van de huidige orderportefeuille heeft de leverdatum november of december 2015. 98 procent van deze auto's zijn modellen met zeven of veertien procent bijtelling. Modellen als de Renault Clio zijn alleen nog uit voorraad leverbaar en de Volvo XC90 PHEV en Mercedes Benz C350 PHEV zijn zo populair, dat de fabrikanten levering in 2015 niet meer kunnen garanderen.
De leasemaatschappij zegt niet verbaasd te zijn over de run op zuinige modellen. "In sommige gevallen lopen de verschillen in bijtelling op tot bijna 170 euro per maand. Dat zijn flinke bedragen," aldus Frank Alofs, operationeel directeur van ALD Automotive. "Leaserijders die nu nog van de gunstige condities voor zuinige modellen gebruik willen maken adviseren wij om voor augustus te bestellen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Leaserijders willen dat werkgever aanstuurt op zuinige auto
 Zuinig autorijden alleen betaalbaar voor elite
 Tweederde leaserijders wil zuinige auto met vakantie-inruil
 Mannen houden geen rekening met milieu tijdens autorijden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10