zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Duizenden leaserijders wachten op fiscaal voordelige auto

23 oktober 2013 - Duizenden leaserijders wachten momenteel met smart op hun nieuwe auto. Zij krijgen dit jaar namelijk als één van de laatsten in Nederland nog de populaire Volvo V40 of Ford Focus geleverd. Deze 'gelukkigen' profiteren zo op de valreep van de huidige veertien procent-bijtellingscategorie. Vanaf het nieuwe jaar 'promoveren' bijna alle gewilde automodellen van het moment namelijk naar het twintig procent-tarief. En die wijzigingen in het fiscale beleid kunnen leaserijders duur komen te staan.

De Volvo V40 is de meest bestelde auto van het moment, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van LeasePlan Nederland. Deze kost een leaserijder vanaf 1 januari 2014 jaarlijks tussen de 800 en 1.000 euro meer dan zakelijke rijders die deze auto dit jaar nog geleverd krijgen. Bij de andere top vijf modellen is dit niet anders. Op dit moment zijn ook nog vele leaserijders in afwachting van de Mitsubishi Outlander en de Volvo V60. Deze auto's hebben nu nog nul procent bijtelling, maar vallen per 1 januari onder de zeven procent-categorie.Bijtelling schudt wagenpark op
LeasePlan ziet al langere tijd dat zakelijke rijders door de bijtelling minder trouw zijn aan hun merk. Dat zal in de laatste maanden van dit jaar niet anders zijn. De leasemaatschappij verwacht dat de samenstelling van de Top tien meest populaire leaseauto's de komende periode drastisch wordt opgeschud. "Op dit moment kiest één op de vijf leaserijders voor de populaire stationwagen met veertien procent bijtelling. Maar straks zijn er nog maar twee modellen beschikbaar in die categorie. Wij vermoeden dat de leaserijder ook dan voor zijn portemonnee kiest. Denk in dit geval aan kleinere modellen met een lage bijtelling zoals de Renault Clio Estate of de fonkelnieuwe Seat Leon ST," aldus Claske Postuma-Smit, woordvoerder van LeasePlan Nederland.

laat u goed informeren
Leaserijders die nu een auto mogen uitkiezen, doen er verstandig aan om zich nauwlettend te laten informeren over de alternatieven. "Want ook een auto met twintig procent bijtelling, zoals de Skoda Octavia Combi, kan alsnog een interessante optie zijn. De lagere fiscale waarde compenseert in dit geval de hogere bijtelling," aldus LeasePlan. Vanwege de grote vraag onder zakelijke automobilisten onderzoekt de leasemaatschappij momenteel de mogelijkheden om de komende maanden alsnog enkele populaire modellen extra snel te kunnen leveren. Want alleen als de auto voor 1 januari 2014 op kenteken staat, profiteert de leaserijder nog voor de hele leasetermijn van de huidige bijtellingscategorie op de populairste modellen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Keuze leaserijders sterk gedreven door aanscherping bijtellingsregels
 Besparen op arbeidskosten: liever via mobiliteit dan via salaris
 Bijtelling leaserijders vaak te hoog
 Leaserijders kiezen massaal voor 20 procent bijtelling
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10