zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Beste dagen voor het plaatsen van vacatures zijn maandag en dinsdag

28 augustus 2015 - De economie trekt weer aan. Het aantal geplaatste online vacatures was nog nooit zo hoog als in juli 2015. Steeds meer websites en bedrijven proberen online de juiste kandidaten te vinden. Maar wat is nu het juiste moment om een vacature te plaatsen?

Vacatures.nl ging op onderzoek uit en achterhaalde op welke dagen en tijdstippen de meeste werkzoekenden bereikt kunnen worden, zeker nu de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt. Wat blijkt? Maandag en dinsdag zijn de gunstigste dagen om vacatures te plaatsen, met als beste moment tussen tien uur ’s ochtends en vier uur ‘s middags. Wilt u het grootste publiek bereiken, dan zijn de maanden januari en september veruit het meest effectief.


 
Dag van de week
Wat betreft het aantal bezoekers op Vacatures.nl zijn maandag en dinsdag de absolute topdagen. Naar het einde van de week toe zakt het behoorlijk in, met zaterdag als wekelijks terugkerend dieptepunt. Het verschil met de piek op maandag en het dal op zaterdag is gemiddeld maar liefst 58 procent. In het weekend wordt het geleidelijk weer iets drukker. Het is duidelijk: wie zoveel mogelijk kandidaten wil bereiken, kan zijn vacatures dus het beste op maandag of dinsdag online plaatsen.
 
Tijdstip
Ook het gekozen tijdstip kan een groot verschil maken in het bereik van een geplaatste vacature. De meeste bezoekers kijken rond op de website tussen tien uur ’s ochtends en vier uur ’s middags. Vervolgens zakt het aantal bezoekers wat in. Na het avondeten nemen de bezoekersaantallen op de vacaturewebsite weer toe, waarna rond negen uur de laatste daling wordt ingezet. Logischerwijs is het in de nacht het minst druk qua aantal bezoeken. Het dal bevindt zich dan ook om vier uur in de nacht.
 
Maand 
Het aantal werkzoekenden varieert sterk per maand waardoor het een groot verschil uitmaakt in welke maand de vacatures online worden gezet. De drukste maanden zijn (met afstand) januari en september. In de maanden juli en december ligt het verkeer echter een stuk lager.
Om te bepalen wat de gunstigste maand is om vacatures te plaatsen, dient ook gekeken te worden naar de concurrentie. Wanneer worden de meeste vacatures geplaatst? Wat opvalt is dat de momenten dat vacatures geplaatst worden niet overeenkomt met de momenten dat werkzoekenden actief zijn. De maand juni is hier een goed voorbeeld van. Dit is de maand dat de meeste online vacatures zijn geplaatst in het afgelopen jaar terwijl de maand juni voor werkzoekenden - op juli en december na - de minst actieve maand is. Wellicht zouden werkgevers dus beter kandidaten kunnen zoeken door vacatures te plaatsen in de maanden dat er ook daadwerkelijk veel gezocht wordt naar vacatures. Zo kan het dus lonen een vacature een maand eerder online te zetten.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Gratis whitepaper: Vacatures & vindbaarheid
 HR-managers vullen één op de vijf vacatures ‘via via’ in
 Zomer biedt kansen op de arbeidsmarkt
 LinkedIn en vacaturesites populairst bij werkzoekende ICT’er
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10