zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waarom zou uw bedrijf een Agile Coach nodig hebben?

22 mei 2015 - In het tijdperk van verandering en digitale innovatie, blijven klanten de focus voor alle bedrijven die op zoek zijn naar succes.

Maar één ding dat drastisch is veranderd in deze nieuwe digitale context is het hectische ritme van de behoeften en smaken van de klanten. Bedrijven, vooral de online spelers, moeten hun doelgroep op de voet volgen, om hun wensen te kunnen reflecteren, en ze op deze manier tevreden houden: what you want-what you get


Om voortdurend op de hoogte te zijn van alles terwijl ze interessante content moeten creëren is geen gemakkelijke opdracht voor merken. In een dergelijke stressvolle situatie, is de rol van de agile coach (oftewel: de globale versie van de scrum master) meer en meer relevant. Maar wat is nu precies een agile coach? En waarom zou uw bedrijf er één nodig hebben? Torsten Wunderlich, agile coach bij STYLIGHT geeft inzicht in zijn baan.
 
STYLIGHT: Wat is een agile coach?
Torsten Wunderlich: "Een agile coach is een professional die verantwoordelijk is voor het behendig houden van taken en de workflow. In een wereld die zo snel verandert, is het doel van de agile coach om projecten van de onderneming en de dagelijkse taken zo wendbaar als de behoeften van de klant te maken. Daarnaast ook de bedrijfscultuur in leven te houden tijdens veranderingen en stress."
 
STYLIGHT: Wat is het fundamentele verschil tussen de scrum masters en agile coaches?
TW: "Terwijl scrum masters zijn gericht op een team, en slechts één team tegelijk, hebben agile coaches een grotere en meer algemene visie van het bedrijf en de medewerkers. Een agile coach kan van toepassing zijn op elke afdeling, omdat het hun taak is om de teamleden te helpen zich te ontwikkelen. Agile coaches werken als zogenaamde development change agents, en geven medewerkers de kracht en touwtjes in handen om te beslissen hoe ze zelf beter kunnen werken. Het is niet de taak van een agile coach om te bepalen hoe de problemen moeten worden opgelost maar om problemen te identificeren. Eens het team bewust is van struikelpunten kunnen zij achterhalen wat de beste oplossingen zijn. De agile coach werkt in dezelfde zin als adviseur."
 
STYLIGHT: Is agile coaching meer geschikt voor start-ups of grote bedrijven?
TW: "Beide. Agile praktijken zijn niet van toepassing op de grootte van een bedrijf, maar voor de problemen die bedrijven hebben. Agile implementeren is de juiste tactiek bij het ontwikkelen van producten en diensten die rechtstreeks beïnvloed worden door verandering van de klant."
 
STYLIGHT: Kunt u uitleggen wat de beste agile werk methoden zijn?
TW: "De belangrijkste taak is om projecten, taken en workflow transparant te maken. Een hulpmiddel om dit te doen is de visualisatie van verschillende taken op whiteboards, zodat collega´s van andere divisies deze ook kunnen aanschouwen. Collega´s kunnen synchroniseren en andere teamleden helpen op basis van hun ervaringen vanuit hun divisie. Deze transparantie is hier bij STYLIGHT ook verbeterd dankzij de rituelen zoals dagelijkse stand-ups, waarbij collega's openlijk hun projecten presenteren, of retrospectieven, waar de projecten worden geëvalueerd. Transparantie maakt het mogelijk om snel aan te passen aan veranderingen, omdat alle projecten van tevoren worden gedeeld, wat op zijn beurt teamwork stimuleert."
 
STYLIGHT: Wanneer is agile coaching succesvol?
TW: "In de agile community is er nog een belangrijke discussie met betrekking tot hoe we ons succes bepalen. Uiteindelijk kunnen wij alleen ons succes meten wanneer het team dat we coachen – precies zoals een trainer van een voetbalteam zou doen – ook succesvol is. Dit is uiteindelijk project gebonden en zorgt op langere termijn voor resultaat."
 
Top vier tips voor bedrijven die agile willen implementeren
  • Maak taken en workflow transparant
  • Leid medewerkers op in dagelijkse agile rituelen
  • Maak er een experiment van de agile manier van werken dat zou kunnen slagen of mislukken
  • Gewoon beginnen!
  •  
     Doorsturen   Reageer  

     

    Laatste nieuws

     Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
     Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
     Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
     

    Gerelateerde nieuwsitems

     Steeds meer bedrijven schalen agile op voor de hele IT-organisatie
     De mens als kritische succesfactor van projectteams
     In vijf stappen naar agile learning
     Agile werken leidt tot betere resultaten en meer werkplezier
     
     
    reacties
     
    Er zijn nog geen reacties.

    REAGEREN

    Naam:
    Emailadres:
    URL: (niet verplicht) http:// 
     
    Reactie/Opmerking:
    Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
     
    Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
    Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
    reacties
    Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
    ‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
    Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
    Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
    Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
    Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
    Mind your data (1) 
    top10