zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vage exit scenario’s doorn in oog bij migratie uit cloud

4 juni 2015 - Veel organisaties hebben geen plan voor een exit uit de cloud en zijn onvoldoende op de hoogte van de risico’s en mogelijkheden. Dit hoewel de risico’s rondom cloud based data de komende jaren blijven toenemen.

Ingewikkelde exit scenario’s maken het voor klanten van cloudproviders steeds lastiger om een contract stop te zetten en de stap uit de cloud te maken. Dat stelt ICT-specialist Capitar IT Group in haar nieuwste whitepaper ‘Better safe than sorry: zonder continuïteitsplan niet naar de cloud’. Organisaties zijn onvoldoende voorbereid op deze complexe, vage scenario’s van grote cloudpartijen.


 
Business continuïteitsplan
Het opnemen van een exit strategie in het business continuïteitsplan biedt uitkomst en behoedt organisaties voor onnodige kosten. In een exit strategie staat onder meer wie in het cloud crisisteam zitten, dat in geval van nood tot actie komt, maar ook welke personen binnen de organisatie bepalen wanneer en waarom uit de cloud gestapt wordt en hoe het uitstappen technisch wordt gerealiseerd. De exit strategie vormt een belangrijk onderdeel van een groter continuïteitsplan met Business Continuity as a Service (BCaaS). BCaaS tackelt exit scenario’s voor diensten bij cloudpartijen. Daarnaast worden zaken als backup, archiving en disaster recovery gewaarborgd.
Peter Jurg, Director Innovation & Consultancy bij Capitar IT Group: "De risico’s bij cloudaanbieders blijven de komende jaren toenemen. Met name hacks en faillissementen zijn serieuze bedreigingen. Als je als organisatie uit de cloud wilt migreren, om welke reden dan ook, dient rekening gehouden te worden met ingewikkelde exit scenario’s. Een business continuïteitsplan biedt uitkomst voor alle cloud gerelateerde risico’s en neemt hierin ook een exit strategie op, waardoor organisaties verantwoordelijk met hun data en cloudomgeving om kunnen gaan."
 
Whitepaper 
Capitar IT Group schreef een whitepaper over de huidige risico’s op het gebied van cloud en biedt inzicht in de stappen voor een goed continuïteitsplan. Het whitepaper is hier te downloaden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Outsourcing blijft groeien, vooral door de cloud
 Word geen bijrijder bij overstap naar hybride cloud
 Continuïteitsplan vaak onderbelicht bij cloud migratie
 Eenvoudig schalen bij pieken en dalen grootste voordeel van hybride cloud
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10