zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Continuďteitsplan vaak onderbelicht bij cloud migratie

2 april 2015 - Organisaties zien nog onvoldoende het belang in van een gedegen business continuïteitsplan bij een overgang naar de cloud. Met de groeiende risico’s van de cloud, is een dergelijk plan cruciaal voor het borgen van bedrijfskritische data.

Dat stelt Capitar IT Group in haar nieuwe whitepaper ‘Better safe than sorry: zonder continuïteitsplan niet naar de cloud’. Storingen, faillissementen van providers en digitale oorlogen zijn in combinatie met een diffuse inzet van een hybride cloud de grootste gevaren. Ook zijn organisaties onvoldoende voorbereid op complexe en vage exit scenario’s van grote cloudpartijen. Onnodig veel kosten kunnen bespaard worden met een continuïteitsplan.


 
Business Continuity as a Service
Meerdere onderzoeken laten zien dat dataverlies grotere gevolgen voor organisaties heeft dan zij aanvankelijk denken. Zonder business continuïteitsplan reiken de financiële risico’s zelfs zo ver dat bedrijven uiteindelijk hun faillissement aan moeten vragen. Door Business Continuity as a Service (BCaaS) op te nemen in een business continuïteitsplan, worden zaken als disaster recovery, backup en archiving gewaarborgd. Data kan eenvoudig gekopieerd worden naar een externe partij die BCaaS verzorgt en organisaties kunnen hun gegevens via self-service portals snel bereiken. Daarnaast tackelt BCaaS dure exit scenario’s van grote cloudaanbieders door data altijd in een eigen datacenter onder te brengen.
 
Meer bedreigingen
Peter Jurg, Director Innovation & Consultancy bij Capitar Group: "De bedreigingen rondom data bij grote cloudaanbieders nemen de komende jaren alleen maar toe. Cyberwars, faillissementen en vage exit scenario’s zorgen voor veel risico’s. De impact van deze ontwikkeling is groter dan veel bedrijven zich momenteel realiseren. Business Continuity as a Service biedt een oplossing voor deze gevaren, door transparantie te bieden en data in een eigen datacenter onder te brengen. Specialistische kennis is vervolgens nodig om complexe vraagstukken op te lossen en de cloud goed in te richten."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederland loopt in Europa achter met adoptie van de cloud
 Eenvoudig schalen bij pieken en dalen grootste voordeel van hybride cloud
 Cloud maakt optimale bereikbaarheid mogelijk
 Cloud levert middelgrote bedrijven kostenbesparing op van 25 procent
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10