zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Word geen bijrijder bij overstap naar hybride cloud

7 mei 2015 - Het is ontzettend belangrijk om bij de adoptie van de hybride cloud grip te houden op de volledige IT-infrastructuur. De keten wordt opgesplitst en automatisch wordt daarbij de controle uit handen gegeven.

Maar hoe kan de IT-afdeling toch de totale keten bewaken, rapporteren over de volledige IT-infrastructuur en ervoor zorgen dat leveranciers doen wat zij moeten doen? Met andere woorden: hoe houdt u als IT-afdeling het heft in eigen hand? Linda Verweij, COO van SPS, geeft het antwoord.



Sla alle informatie centraal op
Bij de hybride cloud wordt een deel van de IT-keten afgenomen als een dienst bij een derde partij, maar dat ontslaat de IT-afdeling niet van het beheren van de volledige IT-keten. "Om effectief ketenbeheer te kunnen toepassen is centrale opslag van informatie over en relaties tussen configuration items (ci’s), zoals applicaties, databases, servers, netwerken en bekabeling in de CMDB  onmisbaar. Alle gegevens over de ci’s en over de fysieke en logische verbanden worden automatisch verzameld en actueel gehouden en daarmee is die CMDB een Active CMDB. Groepeer de ci’s tot IT-ketens (IT-services) en geef in de keten aan waar een deel van een IT-keten als cloud service wordt afgenomen," vertelt .

Eerst zien, dan geloven
Verweij: "Om niet op de passagiersstoel terecht te komen bij de overstap naar de hybride cloud, moeten IT-afdelingen in staat zijn gemaakte afspraken te meten. Als het gaat om uptime, responsetijden en performance geldt niet geloven, maar zien. Om optimaal te kunnen profiteren van de voordelen van hybride cloudoplossingen en uitdagingen adequaat aan te gaan, is cloud service management een oplossing. De prestatiecriteria van een cloud service worden hierbij vastgelegd en de prestaties worden real-time gemeten." Om deze prestaties te meten worden transacties gesimuleerd door (ro)bots die op bepaalde tijden scripts uitvoeren, waardoor prestatiegegevens (performance, uptime) worden verzameld op verschillende momenten tijdens een transactie. Verweij: "De prestatiedata kunnen vervolgens online op elk moment en onafhankelijk van plaats worden geanalyseerd en gecheckt. Men kan real-time, of in elke frequentie die men noodzakelijk vindt, geïnformeerd worden. Dus kan men effectief bijsturen en hoeft men niet achteraf af te gaan op periodieke rapportages."

Neem plaats aan de bestuurderskant
Verweij: "Om als IT-afdeling optimale dienstverlening te bieden en de verantwoordelijkheid te nemen, moet de keten van a tot z inzichtelijk zijn. Door dit inzicht kan veel duidelijker gezien en gecommuniceerd worden waar problemen zich bevinden. De afhankelijkheid en risico’s nemen af, waardoor de IT-afdeling de touwtjes in handen blijft houden. Geen beslissingen meer op basis van een extern rapport, maar gebaseerd op feitelijke informatie die IT’ers zelf kunnen toetsen. Niet meer wachten op een analyse van een derde partij, maar direct zelf overgaan tot het vinden van een oplossing. Sta op uit de passagiersstoel, neem plaats achter het stuur en geef gas!"

Gratis whitepaper
De visie van SPS op het beheer van de hybride cloud en de resultaten van het onderzoek zijn verwerkt in de whitepaper ‘Het IT-beheer van een hybride cloud: verlies de keten niet uit het oog’. Klik hier om deze gratis te downloaden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Eenvoudig schalen bij pieken en dalen grootste voordeel van hybride cloud
 Nederland aan kop bij adoptie hybride clouds
 Hybride cloud meest ideale cloud-vorm
 CIO’s zien hybride cloud als oplossing voor vereenvoudigen IT
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10