zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Interactieve video bovenaan het verlanglijstje van marketeers

31 maart 2015 - Interactieve video gaat de komende jaren een grote vlucht nemen; ruim 60 procent van de Nederlandse marketeers wil hier binnen drie jaar gebruik van maken.

Dat blijkt uit de derde editie van de Online Video Monitor, een onderzoek dat MarketResponse in opdracht van Quadia heeft uitgevoerd onder 373 marketing-professionals. 


De respondenten werd onder meer gevraagd welke vormen van online video ze de komende drie jaar verwachten in te zetten. Interactieve video werd het vaakst genoemd (61 procent), gevolgd door instructievideo’s (60 procent), social video (57 procent), personalised video (54 procent) en E-learning (54 procent). Pre-rolls staat onderaan het verlanglijstje, met slechts 32 procent.

Video als primair communicatiekanaal
De meerderheid van de respondenten (73 procent) verwacht dat online video de komende jaren steeds belangrijker wordt in de digitale strategie. Voor drie op de tien marketeers geldt zelfs dat video over vijf jaar het primaire communicatiekanaal is. De opkomst van 4G wordt door de helft van de ondervraagden genoemd als een belangrijke oorzaak.

Ervaring met online video stijgt
Iets meer dan vier op de vijf marketeers heeft inmiddels ervaring met online video, tegenover 75 procent in 2014. Voor de distributie van de online video’s wordt met name de eigen website en YouTube / social media gebruikt. Veel meer dan vorig jaar gebruikt men nu de e-mail/nieuwsbrief om de video’s te verspreiden (51 procent tegen twee procent vorig jaar), met name vanwege de enorme stijging van email als distributietool.
Hoewel driekwart (zeer) tevreden is over hun laatste online video-project, is de tevredenheid over de vindbaarheid en de kosten van videoproducties gedaald. Marketeers zijn meer te spreken over de meetbaarheid van de prestaties.

Helft weet nog niet of doelstellingen video worden behaald
Elk jaar laat de Online Video Monitor hetzelfde beeld zien: het meten van de resultaten van online video laat te wensen over. Ook dit jaar blijkt dat minder dan de helft (48 procent) van de marketeers concrete doelstellingen opstelt en dat 54 procent van deze groep ook daadwerkelijk weet of deze doelstellingen worden behaald. De meest gebruikte parameters voor het beoordelen van de effectiviteit zijn het aantal views, het aantal unieke kijkers en de gemiddelde kijkduur.
Nico Verspaget, directeur van Quadia: "Deze resultaten laten zien dat online video steeds verder wordt geïntegreerd in de customer journey. Het gaat marketeers niet alleen meer om het bereiken van een nieuwe doelgroep, maar het bouwen van merkvoorkeur en het bijdragen aan de conversie wordt steeds belangrijker. Dat zal wel betekenen dat marketeers meer moeten gaan focussen op het meten van resultaten: met het aantal views, unieke kijkers en gemiddelde kijkduur komt u er niet. De groei van interactieve video zal eraan bijdragen dat marketeers ook andere succesfactoren kunnen meten, zoals interactie en conversie." 

Het volledige rapport van de Online Video Monitor is hier te downloaden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Organisaties: investeer in digitale klantinteractie of mis de boot
 Optimaliseren Customer Engagement vergt meer dan technologie
 Marketeer richt zich in 2013 op bestaande klanten
 Klantcommunicatie wordt digitaal en interactief
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10