zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Maak een einde aan kopzorgen rond netwerkbeheer met deze drie tips

25 februari 2015 - Stel de juiste alarmen in, achterhaal het probleem en zorg ervoor dat het zich nooit meer voordoet. Voor een IT-manager is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Het beheer van tal van verschillende systemen kan IT-managers hoofdpijn bezorgen.

Sven Hoge, channel manager bij Ipswitch geeft de volgende drie tips die in één klap een einde maken aan uw kopzorgen.


 
1. Voorkom dat uw werk wordt verstoord door een stortvloed aan alarmen
Als er een storing ontstaat binnen een router, zal er een alarm afgaan. Het vervelende is echter dat alle downstream switches ook alarm zullen slaan. Dit zorgt voor een stortvloed aan terechte en onterechte storingsmeldingen, waardoor uw team gedwongen wordt om honderden irrelevante meldingen te doorploegen.
Hoge licht toe: "Wanneer uw beveiligingssystemen geen rekening houden met onderliggende systemen of apparaten, kost het veel tijd het juiste probleem te vinden. Deze problemen kunnen in één klap worden verholpen als u voor een beveiligingssysteem kiest dat zich bewust is van afhankelijke systemen. In dat geval ontvangt u slechts één alarm, louter voor het apparaat waarop een storing zich bevindt, in plaats van elk downstream apparaat dat ermee verbonden is."

2. Zorg voor een helder overzicht
Het vinden van netwerkproblemen betekent helaas vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. En als u een storing niet kunt vinden, kunt u het ook niet oplossen. Als u uiteenlopende alarm- en bewakingssystemen gebruikt, kan het achterhalen van de werkelijke oorzaak van problemen een uiterst lastige en tijdrovende opgave zijn. Terwijl uw team zich door allerhande rapporten en foutmeldingen heen worstelt, hebben de eindgebruikers last van trage netwerkprestaties en andere frustrerende problemen. Een gebrekkig overzicht van alle complexe connecties tussen systemen, applicaties en servers in uw netwerk zal onvermijdelijk resulteren in tijdsverlies en verkeerd gestelde diagnoses.
Hoge: "Het in kaart brengen van het netwerk is van cruciaal belang. Maar het handmatig creëren van een netwerkmap kan uren of zelfs dagen in beslag nemen. Dit vraagt daarom om een systeem dat dit proces kan vereenvoudigen en uw team helpt met het visualiseren van uw netwerk. Om de werkelijke oorzaak van problemen snel en efficiënt te kunnen achterhalen en op te lossen, zal dit systeem naast overzicht ook bewakingen moeten bieden."

3. Blijf problemen voor
Traag presterende systemen kunnen funest zijn voor de productiviteit van uw organisatie — en die van uw IT-team. Door het gebruik van verschillende bewakingssystemen kan het zijn dat problemen niet goed, of helemaal niet worden opgelost.  Terugkerende problemen zullen het geduld van uw team op de proef stellen, en uiteindelijk voor wrijving zorgen bij de eindgebruikers. En het laatste wat u wilt, is dat deze problemen escaleren naar het management.
Hoge: "Het is tijd om in actie te komen, zodat u netwerkproblemen voor kunt zijn en kunt blijven. Dit vraagt om een geïntegreerde oplossing die real-time waarschuwingen geeft in combinatie met bewaking van zowel de vaste als draadloze apparaten in het netwerk. Een effectieve oplossing biedt verschillende netwerkdashboards, zodat u niet alleen de oorzaak van problemen kunt achterhalen, maar ook trends kunt registeren. Hierdoor kunt u snel handelen en problemen op lossen voordat zij invloed uitoefenen op het werk van eindgebruikers."

Een einde aan kopzorgen
Het komt uiteindelijk dus eigenlijk op één ding neer. Maak gebruik van een geïntegreerde oplossing die ervoor zorgt dat uw systemen elkaar begrijpen en de  prestaties van uw netwerk, applicaties en servers waarborgt. Kies voor een oplossing die ondersteuning biedt voor SNMP, WMI, SSH, SQL-query’s en scripting. Zo kunt u alle apparaten en applicaties in uw netwerk  bewaken. En krijgt u een gedetailleerd en integraal netwerkoverzicht dat het IT-beheer vereenvoudigt en een einde maakt aan uw kopzorgen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Jonge Nederlander vindt klimaatimpact van werkgevers belangrijk bij zoeken naar baan
 Motorrijders zijn de gelukkigste weggebruikers van Nederland
  Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf telecomtrends waar u uw voordeel mee doet
 Medewerker nog steeds zwakste schakel
 Gaat u met Halloween de strijd aan tegen netwerkzombies?
 Militaire netwerken lokken fouten uit
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?
Waar kun je elektrische raamdecoratie kopen?
Tips bij elektrische raambekleding kopen
reacties
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek  (1) 
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
Deze vijf AI-trends gaan ons leven de komende jaren veranderen (1) 
Gemaksdiensten op kantoor populairder in crisistijd (1) 
top10
Bedrijven moeten meer aandacht schenken aan retentie van talent
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers
Bedrijven zien grote voordelen internationaal verspreide personeelsbestanden
Geavanceerde technieken zorgen voor drastische toename van phishing
IT’er vindt opkomende technologieën vaak moeilijk te begrijpen
AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling
Bijna alle mkb-bedrijven zien negatieve impact van kostencrisis op bedrijfscultuur
Drie nieuwe tactieken die cybercriminelen gebruiken bij phishing-aanvallen
Tegen de haren instrijken
meer top 10