zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Medewerker nog steeds zwakste schakel

13 november 2014 - In zijn derde ‘Mobile Security Report’ concludeert Check Point Software Technologies dat 95 procent van de respondenten moeite heeft met het goed beveiligen van BYOD en behoefte heeft aan robuuste beveiligingsoplossingen voor apparaten die aan het corporate netwerk worden gekoppeld.

Voor het onderzoek zijn bijna 800 IT-professionals ondervraagd over het transport van gevoelige, corporate informatie buiten beheerde omgevingen. Het rapport belicht potentiële, mobiele beveiligingsbedreigingen dankzij een gebrek aan kennis, kunde en training bij personeel. De belangrijkste bevindingen:
- De grootste dreiging zit binnen de organisatie – 87 procent van de ondervraagden gelooft dat de grootste bedreiging bij het gebruik van mobiele apparaten onvoorzichtige medewerkers zijn. Bijna twee derde van de respondenten geeft aan dat onvoorzichtigheid van medewerkers aan de basis staat van recente lekken van klantgegevens.  
- Meer gebruik van persoonlijke mobiele apparaten op het corporate netwerk – Ondanks dat medewerkers de zwakste schakel zijn, ziet 91 procent van de IT-professionals de afgelopen twee jaar een toename in het gebruik van persoonlijke mobiele apparaten die contact maken met het netwerk. In het onderzoek van dit jaar (2014) beheerde 56 procent van de respondenten zakelijke gegevens op apparaten die het eigendom zijn van medewerkers. In 2013 lag dat percentage nog op 37 procent.
- Het aantal mobiele beveiligingsincidenten zal toenemen – 2015 wordt een risicovol jaar volgens de ondervraagde mensen. Zeker 82 procent geeft aan dat het aantal beveiligingsincidenten in 2015 zal toenemen. Bijna alle respondenten (98 procent) geven toe dat ze zich zorgen maken over de impact die mobiele beveiligingsincidenten hebben, waarbij de kans op het verlies of diefstal van data de grootste zorg is.
- De kosten voor mobiele beveiligingsincidenten nemen toe – In 2014 was er een toename  in de kosten die gerelateerd zijn aan mobiele beveiligingsincidenten. Van de IT executives die zijn onderzocht, gaf 42 procent aan dat mobiele beveiligingsincidenten hun organisatie dit jaar meer dan 250.000 dollar heeft gekost.
- Android wordt gezien als platform met de grootste veiligheidsrisico’s – De mening dat het Android-platform het grootste risico vormt is toegenomen van 49 procent in 2013 naar 64 procent dit jaar. Android werd hierbij afgezet tegen Apple iOS, Windows Mobile en BlackBerry "Ons Mobile Security-onderzoek van dit jaar is duidelijk: IT-professionals denken dat er niet snel een einde komt aan mobiele beveiligingsbedreigingen. Sterker nog, ze bereiden zich voor op toename hiervan in 2015," zegt Dorit Dor, vice president of products bij Check Point Software Technologies.

Over het onderzoek
Voor het onderzoek ‘The Impact of Mobile Devices on Information Security’ zijn bijna 800 IT-professionals onderzocht in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Dit is het derde onderzoek naar dit onderwerp dat Check Point heeft uitgevoerd waardoor vergeleken kan worden met de jaren hiervoor.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Directies bemoeien zich meer met beslissingen rond IT-beveiliging
 Uitgaven aan mobiele IT stijgen met 50 procent
 Beveiliging nog steeds onder de maat
 Nederlands bedrijfsleven vreest dataverlies door BYOD
 
 
reacties
 
Richard de Wit  |   | 
13-11-2014
 | 
08:38 uur
En zo zie je maar dat ik gelijk heb. Alle social media van de afgelopen jaren draagt bij aan een paranoia en achterdocht waarin de homo sapiens zichzelf niet eens kan vertrouwen. Wat een zielige wereld. Hey, pssst de russen komen haha. Zelf oorzaak zijn van je ondergang, hoe triest kan je zijn.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10