zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Als iemand u niet aanstaat op het werk

3 februari 2015 - Ruim twintig procent heeft in het afgelopen jaar een conflict gehad met een of meerdere collega’s. Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden.

Gerrie Vogels van Vogels Organisatieadvies: "Het is maar goed dat er af en toe een conflict is. In ieder geval zijn er zaken die uitgesproken worden, al gebeurt dat soms op een manier die vervelend verloopt. Ontwikkelingen gaan nu eenmaal met wrijvingen gepaard. Dat is niet altijd leuk, maar kan wel leiden tot nieuwe en goeie dingen."


Dat neemt niet weg dat er conflicten bestaan die lastig zijn en blijven. Zoals een medewerker die walgt van zijn collega of teamleider. Het kan gebeuren op alle lagen van een organisatie, in alle functies. 
De prangende vraag is: wat is er aan de hand? Ofwel: waar heeft u last van? Een hulpmiddel daarbij is de vraag of het ‘m zit in de persoon, de functie of de taak.

Functie:
Vogels: "U vindt de ander capabel voor zijn functie of juist niet. Iemand gedraagt zich naar zijn verantwoordelijkheden of niet. U zou willen dat u de functie had of het is voor u totaal overbodig dat deze functie er is. Sterker nog: het belemmert u in uw doen en laten. De manier waarop de persoon op de functie terecht is gekomen klopt niet, er worden spelletjes gespeeld en dat heeft zijn weerslag.
Hier gaat het om beleidsvragen: wat is het beleid van de organisatie ten aanzien van werving en selectie. Hoe zorgen we ervoor dat de juiste persoon op de juiste plek komt en in hoeverre zijn er ontwikkel-mogelijkheden." 

Taak:
Vogels: "Iemand heeft een taak en voert deze uit op een manier die klopt, of niet klopt. De medewerker die de kantjes er vanaf loopt, of (teveel) werk uit handen neemt van anderen. De manager die alles tot in detail controleert waardoor hij bewegingsruimte van de medewerkers minimaliseert en niet meer toe komt aan de eigen taken. De medewerker die niet handelt volgens de visie van de organisatie. De taak is te groot of te klein, met alle gevolgen van dien.  Sowieso is het hier zaak om de persoon aan te spreken op zijn gedrag. Als dat onvoldoende resultaat heeft, zijn de verdere mogelijkheden afhankelijk van uw eigen positie binnen de organisatie."

Persoon:
Vogels: "Iemand heeft een eigen manier van doen waar u allergisch voor bent. Dat kan van alles zijn: de manier waarop iemand loopt, lacht, spreekt of zwijgt. De grapjes die hij leuk vindt of de hobby’s die hij heeft. In feite zegt een irritatie op de persoon niets over de ander, maar alles over uzelf. Want wat maakt dat u deze last ervaart?
Dit item vraagt een moment voor uzelf in de spiegel, zelfreflectie en een antwoord op de vraag: kan en wil ik met deze persoon werken. Zo nee, dan moet ik zelf de consequenties daarvan aanvaarden.
Kortom: als u te maken hebt met een samenwerkingsprobleem, onderzoek dan wat er precies aan de hand is. Dat maakt het gemakkelijker om te weten welke stappen u kunt zetten."
 
Vraag het gratis eBook aan: ‘Waarom teamproblemen blijven bestaan en hoe dit te doorbreken’ op www.vogelsorganisatieadvies.nl.    

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 De tien beste Europese steden voor een workation
 Helft supportprofessionals heeft invloed op besluiten die manager neemt
 Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Veel rechtsbijstand in arbeidsconflicten
 Tien tips bij het oplossen van conflicten
 Vijf tips om een slechte werksfeer aan te pakken
 Vijf tips om conflicten ten goede te keren
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
De mentale antenne van de topverkoper
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Werknemers richten zich tijdens pandemie op zelfsturend leren
meer top 10