zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Weer volop vraag naar juristen

22 januari 2015 - Het aantal juridische vacatures is in het laatste kwartaal met 25 procent flink gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Bijna alle branches zorgen het hele jaar al voor een duidelijke stijging van de vraag naar juristen.

Dalers in 2014 zijn de branches Energie & Telecom (-elf procent) en de Financiële Dienstverlening (-25 procent). Kanttekening daarbij is wel dat juist de branche Energie en Telecom in het laatste kwartaal een mooie stijging laat zien. Dit blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2014’ van Yacht.Volop vraag naar juristen
Joost Duffhues, competence director Legal bij Yacht: " Wij zien dat er weer volop vraag is naar juristen en dat de groei het vierde kwartaal doorzet. Dit betekent dat er over geheel 2014 een stijging is van zeventien procent van het aantal juridische vacatures. Opvallend is dat de aantrekkende huizenmarkt en het zeer voorzichtige herstel in de bouw & vastgoed, zorgen voor een groei naar de vraag naar juristen vastgoed, juristen grondzaken en natuurlijk het notariaat. Daarnaast is er een blijvend groeiende vraag naar overheidsjuristen, veelal functies gerelateerd aan de decentralisatie van overheidstaken naar gemeenten. Waarneembaar is een stijgende vraag naar juristen die bezwaarzaken behandelen. Gemeenten zijn sinds 1 januari  2015 verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Juist hier verwacht men een stijging van het aantal bezwaarzaken."
 
Minder vraag naar advocaten
In het vierde kwartaal is het aantal vacatures voor advocaten opnieuw gedaald en dat betekent voor heel 2014 een daling van 24 procent. De kansen op de arbeidsmarkt voor juristen bedrijfsrecht waren in 2014 ook niet erg groot. Er trad een stagnatie op van het aantal vacatures. Gelukkig laat het vierde kwartaal voor hen een mooie stijging zien," aldus Duffhues.

Vacaturespreiding
Duffhues: "Van oudsher zijn de meeste juridische vacatures te vinden in de driehoek Amsterdam, Den Haag en Utrecht, met als top regio Amsterdam. Ongeveer 50 procent van alle juridische vragen komt uit deze driehoek. Wij zien dat de groei van het aantal juridische vacatures bijna in heel Nederland voorkomt. Over 2014 zien wij wel een stagnatie van de juridische vacatures in de provincie Limburg en delen van de provincie Noord Brabant. Het vierde kwartaal van 2014 laat echter ook hier een goede stijging zien van meer dan 25 procent. Wij hebben dan ook positieve verwachtingen voor de juridische arbeidsmarkt in 2015."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 'Werknemer verantwoordelijk voor eigen ontwikkeling'
 De drie meest voorkomende koopfouten bij SSD’s
 Digitale leiders zien digitalisering van infrastructuur als grootste prioriteit
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Juridische vacatures weer in de lift
 Bedrijfsjurist kwistig met verantwoordelijkheden
 Kosten van steeds complexere compliance kunnen omlaag
 Jurist bestuursrecht krijgt betere kansen op de arbeidsmarkt
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Vakantiegeld is dit jaar bonus in plaats van vakantiebudget (2) 
Van 1001 wachtwoorden naar nul? (1) 
Nissan NV200 (1) 
Vertrouwen van managers in medewerkers tijdens thuiswerken is groot (1) 
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
top10
Intelligente Automatisering nieuwste trend, maar finance professional heeft geen idee wat het is
Vakantiegeld is dit jaar bonus in plaats van vakantiebudget
Covid, cyber, compliance en ESG zijn de grootste risico's voor de financiële dienstensector
Nederlanders in door corona getroffen sectoren hebben weinig interesse in omscholing naar techniek
40 procent van de jonge werknemers staat al met één been buiten
Van 1001 wachtwoorden naar nul?
Zo erkent u gemaakte fouten!
De cyberdreiging van vaccinaties
Consumenten recyclen wachtwoorden
COVID-19 debet aan stijging politieke risico’s in thuislanden Nederlandse handelspartners
meer top 10