zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijfsjurist kwistig met verantwoordelijkheden

28 mei 2013 - Een derde van de Nederlandse medewerkers (30,3 procent) verspreidt vertrouwelijke bedrijfsgegevens onder collega´s. En één op de vijf medewerkers (20,8 procent) doet dat ook met vertrouwelijkheden over collega´s. Uit nieuw onderzoek van Iron Mountain blijkt dat met name de afdeling juridische zaken, de bedrijfsleiding en personeelszaken het hun geschonken vertrouwen schenden.

Eenmaal buiten de binnencirkel van de koffieautomaat, liggen deze vertrouwelijkheden ook zomaar op straat. De toestand die de onderzoekers aantroffen is niet netjes, maar de gang van zaken levert ook grote risico´s op boetes en reputatieschade op.


Juridische zaken, de bedrijfsleiding en personeelszaken beschikken van nature over de gevoeligste informatie en zouden daar dus mee moeten kunnen omgaan. Maar juist zij vormen het belangrijkste lek en staan bovenaan als het gaat om het intern verspreiden van vertrouwelijke bedrijfsinformatie, met respectievelijk 53,9 procent en een gedeelde tweede plaats met 41,2 procent. 

Code en consequenties

Het management blijft in gebreke om voor eens en voor altijd een heldere gedragscode door te voeren en daar consequenties aan te verbinden. Maar het meest zorgwekkend is dat datzelfde management juist tot de grootste boosdoeners behoort: 41,2 procent lekt wel eens vertrouwelijkheden over het bedrijf, 26,0 procent doet dat ook over medewerkers. 

De secretaresse weet het
Medewerkers die op zoek zijn naar vertrouwelijke informatie over het bedrijf, geven het meest aan zich te wenden tot medewerkers met een seniore of leidinggevende functie (29,4 procent). Voor de fijne details zijn ook de secretaresses (21,0 procent) en collega’s van personeelszaken (15,7 procent) gewilde bronnen. 

Het opstellen van beleid

"Ons onderzoek laat een verontrustend verband zien tussen medewerkers met toegang tot vertrouwelijke informatie en het gemak waarmee die informatie verspreiden onder collega's," zegt Jeroen Strik van Iron Mountain. "Het management moet zijn verantwoordelijkheid nemen en de informatiebeveiliging niet overlaten aan informatiebeheerders en IT-afdelingen. Gegevensbescherming is geen niche-onderwerp meer, maar moet worden ingebed in de bedrijfscultuur, waarbij elke medewerker een belangrijke rol speelt. Informatie-verantwoordelijkheid is een managementdoelstelling en gaat op de werkvloer over het begrijpen van privacy, de bescherming van gegevens en het effectieve beheer van documenten. Roddel en achterklap zijn van alle tijden, maar goed informatiebeleid moet zorgen dat medewerkers weten wat echt niet kan. Van de koffieautomaat naar de straat is een heel kleine stap in de huidige maatschappij."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 'Werknemer verantwoordelijk voor eigen ontwikkeling'
 De drie meest voorkomende koopfouten bij SSD’s
 Digitale leiders zien digitalisering van infrastructuur als grootste prioriteit
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kosten van steeds complexere compliance kunnen omlaag
 Jurist bestuursrecht krijgt betere kansen op de arbeidsmarkt
 Vraag naar juristen stabiliseert
 Juristen buigen zich over flexiblisering, ontslag en bonussen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Vakantiegeld is dit jaar bonus in plaats van vakantiebudget (2) 
Van 1001 wachtwoorden naar nul? (1) 
Nissan NV200 (1) 
Vertrouwen van managers in medewerkers tijdens thuiswerken is groot (1) 
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
top10
Intelligente Automatisering nieuwste trend, maar finance professional heeft geen idee wat het is
Vakantiegeld is dit jaar bonus in plaats van vakantiebudget
Covid, cyber, compliance en ESG zijn de grootste risico's voor de financiële dienstensector
Nederlanders in door corona getroffen sectoren hebben weinig interesse in omscholing naar techniek
40 procent van de jonge werknemers staat al met één been buiten
Van 1001 wachtwoorden naar nul?
Zo erkent u gemaakte fouten!
De cyberdreiging van vaccinaties
Consumenten recyclen wachtwoorden
COVID-19 debet aan stijging politieke risico’s in thuislanden Nederlandse handelspartners
meer top 10