zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meeste affaires beginnen op de werkvloer

26 november 2014 - De werkvloer is de voornaamste plek voor het ontstaan van een affaire. Maar liefst twee derde van alle affaires in Nederland beginnen op de werkvloer. Zo blijkt uit onderzoek van een datingwebsite

2.200 mannelijke en vrouwelijke leden werden ondervraagd over affaires en vreemdgaan. De resultaten geven aan dat kantoorliefdes de grootste oorzaak zijn van een affaire. Ook sportverenigingen, sociaal-culturele verenigingen of vrijwilligers activiteiten blijken uit het onderzoek een opmerkelijke bron van ontrouw.


 
Kantoor romance
In totaal geeft 21 procent van de ondervraagden aan in directe omgeving ervaring te hebben met een affaire of vreemdgaan. In maar liefst 65 procent van deze gevallen ging het om een affaire die is ontstaan op de werkvloer. 25 procent van alle ondervraagden geeft aan wel eens verliefde gevoelens te hebben gehad voor een collega.
Overigens is het opvallend dat negen procent van de vrouwen aangeeft voor promotie een one-night-stand te overwegen. Uit een eerder soort gelijk onderzoek bleek al dat vrouwen eerder geneigd zijn iets te beginnen met een leidinggevende, terwijl mannen vaker een affaire hebben met iemand die lager in de hiërarchie zit.
 
Meer vrouwen aan het werk
Volgens de ondervraagden is de grootste oorzaak van een affaire op het werk dat er steeds meer vrouwen aanwezig zijn op de werkvloer. Statistieken van het CBS bevestigen deze groei. In 2002 had 53 procent van de vrouwen een baan van twaalf uur of meer per week, in 2013 was dat ruim 65 procent. "Op het werk leer je iemand echt goed kennen. Men krijgt te maken met stress situaties, ontspanning en succes. Daarnaast brengen mensen gewoon een hoop tijd met elkaar door," aldus het onderzoeksteam.  
 
Minnares of minnaar uit directe omgeving
De resultaten van het onderzoek geven aan dat 75 procent van de affaires plaatsvind met iemand die al jarenlang bekend is. In ongeveer de helft van de gevallen komt de minnaar of minnares zelfs uit dezelfde stad of hetzelfde dorp. Mede daarom blijkt het bijna onmogelijk een affaire geheim te houden. Bijna 60 procent van de relaties is uiteindelijk stukgelopen, met alle gevolgen van dien.

Verenigingen
Een andere bron van overspel zijn verenigingen. Een kwart van alle affaires ontstaat bij lokale verenigingen zoals de voetbal en tennis vereniging of een sociaal-culturele buurtvereniging. Allemaal tijdrovende activiteiten waarbij veel tijd met anderen wordt doorgebracht en waarbij passie word gedeeld.

Conclusie
Het onderzoeksteam heeft wel een verklaring voor de resultaten van het onderzoek: "Als u veel tijd doorbrengt met iemand met exact dezelfde interesses is er een grote kans op een klik. Mocht het in een huidige relatie niet goed lopen dan is de stap naar een affaire erg klein."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Acht tips voor een kantoorromance die werkt
 Nederlander hoeft kantoorromance niet geheim te houden
 Koffiecorner bron van inspiratie en nieuwe liefdes
 Gros vindt relatie op het werk schadelijk voor carrière
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10