zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gros vindt relatie op het werk schadelijk voor carrière

14 februari 2014 - De meeste werknemers zeggen ‘nee’ tegen liefde op het werk, omdat het hun carrière niet vooruithelpt. Volgens een internationale poll van Monster is 39 procent van de werknemers tegen liefde op het werk, ze zouden dus nooit een romantische relatie binnen de werkmuren beginnen.

Nog eens negentien procent vindt het wel schadelijk voor de carrière, maar zou toch gaan daten met een collega.  De mening van medewerkers verschilt per land. Respondenten uit de Verenigde Staten zijn het meest tegen liefdesrelaties op het werk en zouden nooit een collega daten (52 procent). Deelnemers uit de EU zijn het meest relaxed over relaties op het werk (24 procent zegt nooit te daten). De internationale peiling is gehouden op de websites van Monster en door 5100 respondenten ingevuld.Gevolgen van daten met collega
Een kwart van de respondenten (27 procent) verwacht dat een romance hun carrière niet zal schaden en zou een collega daten. "De gevolgen van daten met een collega kunt u het beste per situatie bekijken. Goed inzicht krijgen in het beleid van een bedrijf en de cultuur is noodzakelijk," aldus Ron Katzenbauer, carrièrecoach bij Monsterboard. "Als u gevoelens hebt voor een collega is zorgvuldigheid in alle gevallen geboden. Uw positie en die van de betreffende collega is namelijk een belangrijke factor. Binnen veel bedrijven is het niet toegestaan dat er een relatie ontstaat tussen twee medewerkers waarbij er een verschil is in hiërarchie. Een goede baan voor een korte vlam in gevaar brengen is nooit verstandig. Maar als u een hele speciale band hebt met een collega bedenk u dan dat het verkennen van een andere carrière gemakkelijker is dan het vinden van de ware liefde."

Culturele verschillen
Uit de Nederlandse peiling onder 200 respondenten blijkt dat Nederlanders minder bang zijn voor carrièregevolgen. 28 Procent vindt daten met een collega schadelijk en zou dit niet doen, 36 procent gelooft dat er niet veel kan gebeuren en wil best met een collega daten. Respondenten uit de VS zijn het meest tegen liefdesrelaties op werk. Meer dan de helft (52 procent) denkt dat relaties op het werk schadelijk zijn voor hun carrière en zou nooit overwegen een collega te daten. De Fransen bevestigen hun reputatie als land van de liefde, 49 procent zou ondanks mogelijke schade voor de carrière toch met een collega gaan daten. Indiase respondenten zijn voorzichtiger, slechts negen procent zou met een collega daten ook al kan dit schadelijk zijn voor hun carrière. Respondenten uit EU-landen zijn over het algemeen ontspannen over liefdesrelaties op het werk: 35 procent vindt daten met een collega onschuldig en slechts 24 procent zegt op zijn hoede te zijn voor romances op het werk en zou dit ook niet overwegen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Vijf tips om afval te reduceren in productie
 Hoogste aantal nieuwe motorrijders sinds 2002
 Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Relatie op het werk is reden om te vertrekken
 Helft werknemers heeft relatie gehad op het werk
 Werknemer staat positief tegenover liefde op de werkvloer
 Daten met een collega is steeds minder taboe
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
De meest belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje
Hoe werkt een laadpaal voor elektrische auto’s eigenlijk?
reacties
'Cybersecurity moet een schoolvak worden' (1) 
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
Meer productiviteit in minder tijd (2) 
Europese markt overspoeld met nepartikelen (2) 
Arbeidsmarkt onverminderd goed (1) 
Angst voor baanverlies leidt tot slapeloze nachten (1) 
Meerderheid werknemers denkt dat technologie hun werkervaring verbetert (1) 
top10
Nederlanders bezorgd over de toekomst
Vijf leidende technologietrends
Vier HR-trends voor 2020
Nederland in top tien economisch meest getroffen landen door coronavirus
Nederlanders in Europese kopgroep digitale vaardigheden
'Cybersecurity moet een schoolvak worden'
Bedrijfsleven leunt op achterhaald beleid wanneer het gaat om cyberveiligheid
Supply Chain 4. 0: Klantbeleving als doorslaggevende succesfactor
Diversiteit in Raad van Commissarissen neemt gestaag toe
Volop aandacht voor het menselijk kapitaal
meer top 10