zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

HR-managers bezorgd over vertrek topperformers

19 november 2014 - De aantrekkende arbeidsmarkt creëert optimisme, maar ook zorgen onder Nederlandse HR-managers. Uit onderzoek van Officeteam, een divisie van Robert Half, blijkt dat 65 procent van de ondervraagde HR-managers bezorgd is over het vertrek van topperformers.

Om bedrijven onder andere te helpen met het behouden van topperformers, lanceert Robert Half in samenwerking met Officeteam de jaarlijkse salarisgids. "Nu de arbeidsmarkt aantrekt, merken we dat steeds meer werknemers vrijwillig van baan wisselen," zegt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. "Om topperformers te behouden en de continuïteit van het bedrijf te verzekeren, is het belangrijk dat bedrijven passende maatregelen nemen. Het regelmatig voeren van functioneringsgesprekken en het bieden van meer verantwoordelijkheden binnen de organisatie kunnen uitkomst bieden. Daarnaast werkt het ook goed om promotiekansen te bespreken. Hiermee zorgt u ervoor dat u de topperformers beter aan u bindt, en zij niet overstappen naar een andere organisatie."



Schommelingen in beloning
Slechts 29 procent van de Nederlandse HR-managers ziet het verhogen van de beloning als een maatregel om topperformers te behouden. Het merendeel (70 procent) van de bedrijven brengt dan ook geen wijzigingen aan in het loonbeleid van bestaande medewerkers. Slechts een kwart van de HR-managers stelt dat de salarissen komend jaar met gemiddeld vier procent zullen stijgen. Wel kennen meer dan zeven op de tien bedrijven bonussen toe aan werknemers. Deze bonussen blijven trouwens niet meer beperkt tot managementfuncties. Ook medewerkers op niet-managementniveau ontvangen op basis van hun bedrijfs- en/of persoonlijke prestaties een bonus. Veel organisaties zien een bonus als manier om medewerkers aan het bedrijf te verbinden en vrijwillig vertrek te vermijden.
Renken ligt toe: "Bedrijven hanteren verschillende manieren van belonen. Sommigen zien salarisverhogingen als de manier om het nodige talent aan te trekken en te behouden. Andere bedrijven kiezen voor het aanpassen van de secundaire voorwaarden, zoals het bieden van training en opleiding of flexibele werktijden."

Download de Salarisgids 2015 hier en bekijk alle salarissen, lees meer over trends in beloning en werving en de verwachtingen over werk en beloning van verschillende generaties.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Topwerkgever weet wat millennial beweegt
 Het verlanglijstje van de kritische millennial
 Manage talent én functie
 Vijf tips om te controleren of uw selectiecriteria aansluiten bij de nieuwe generatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10