zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manage talent én functie

17 juli 2014 - Eerzuchtige spitsen zijn vereist op de front office. Betrouwbare verdedigers zijn vereist op de back office. Iedere afdeling zou zijn eigen type persoonlijkheden hebben. De vergelijking tussen voetbal en het zakenleven is in een eerdere editie gelegd door Nicolas Pop, directeur van Fitch.

 Maar is er ook bewijs aan te dragen voor deze beweringen? In de afgelopen weken hebben honderden Oranje fans over het hele land de Fitch Voetbalpersoonlijkheidsanalyse ingevuld. In het tenue van Klaas-Jan of Dirk Kuyt hebben we onze mannen aangemoedigd. Wat een simpele persoonlijkheidstest ons leert over talentmanagement.


 
Voetbalpersoonlijkheid, afdeling en prestatie
De opzet: "De 435 kandidaten die de Fitch Voetbalpersoonlijkheidsanalyse invulden, hebben we ook gevraagd aan te geven: binnen welke soort afdeling ze actief zijn én hoe goed ze presteren in hun functie. Als we deze resultaten afzetten tegen de analyse van hun voetbalpersoonlijkheid, komt er een aantal interessant bevindingen naar voren.Spelverdelers en afmakers zijn succesvol in de front office. Ze ontginnen nieuwe terreinen en weten met succes nieuwe orders binnen te halen. Teamspelers en steunpilaren voelen zich echter beduidend minder thuis in de snelle en targetgerichte front office," aldus Pop. "Teamspelers zijn juist het beste op hun plek op de middle office: daar waar het collectief voorop staat, en ze zich sterk kunnen maken voor het belang van anderen. Afmakers kunnen op de middle office hun ei weer niet kwijt. Ze willen zelf scoren en in de spotlight staan.
Bij goed functionerende back offices draait het vooral om de organisators, degenen die belang hechten aan structuur en een goede voorbereiding. Creatievelingen en solisten voelen zich juist zeer ongelukkig binnen de strakke richtlijnen en procedures van de backoffice."
 
‘Fitch’uw talent met de uitdaging
De resultaten onderstrepen met dubbele streep hoe belangrijk het is dat uw talenten op functies afstemt. Pop: "Er bestaan geen slechte medewerkers, er bestaan alleen slechte ‘fitches’: medewerkers die met hun talenten niet goed afstemmen op de eisen van de functie." Daarmee wordt de essentie van talentmanagement mooi bloot gelegd. Pop: "Het is van enorm belang dat HR functionarissen, maar ook directeuren en managers, zich bezig houden met:
- het ontdekken van talenten bij medewerkers, én,
- het onderscheiden van specifieke succesfactoren van iedere functie,
- het op elkaar afstemmen (managen) van talenten en functies.
Talentmanagement blijft voor veel managers een vaag begrip. Op de markt zijn voldoende instrumenten aanwezig om talenten bij medewerkers te ontdekken. De basis begint echter bij het begrip dat succes afhankelijk is van de combinatie tussen talent en context.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Verzameling supertalent niet per se synoniem aan topteam
 Vijf tips om te controleren of uw selectiecriteria aansluiten bij de nieuwe generatie
 DNA-test legt verkooptalent bloot
 Motivatietest voorspelt succes talent
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10