zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tijdgebrek en toegankelijkheid grootste struikelblok ken bij vinden van informatie

9 juli 2014 - Tijdgebrek (31 procent) en de toegankelijkheid van de data (twintig procent) leveren organisaties de grootste beperkingen op bij het zoeken naar informatie. Slechts een kwart van de organisaties geeft aan geen beperkingen te ondervinden.

Dat blijkt uit het onderzoek Zoeken naar informatie binnen (on)gestructureerde data van ZyLAB. Het onderzoek werd uitgevoerd onder organisaties met meer dan 200 geautomatiseerde werkplekken. In totaal werkten 155 organisaties aan het onderzoek mee. Binnen elke organisatie is gesproken met de (eind)verantwoordelijke voor databeheer.


Overige belemmerende factoren die worden genoemd bij het doorzoeken van (on)gestructureerde data, zijn gebrek aan beschikbare capaciteit (technisch en mankracht) op het moment dat het verzoek acuut is (veertien procent), technische oplossing die beschikbaar is (twaalf procent), budget (dertien procent), complexiteit van bestandsformaat zoals audiobestanden of images (twaalf procent) en de locatie van de data (SharePoint, Cloud, gedeelde servers) (zestien procent).

Zoektochten leveren niet altijd de juiste hoeveelheid data op
Uit het onderzoek blijkt verder dat vier op de tien organisaties minimaal een keer per week een informatieverzoek moeten afhandelen. 21 procent van de respondenten geeft aan tussen de twee en vijf keer per week een verzoek binnen te krijgen.
De informatieverzoeken komen uit alle geledingen van de organisatie en hebben betrekking op een veelheid aan onderwerpen. Genoemd worden onder andere managementinformatie, klachten, klantafspraken en klantformatie. Ook zoekgeraakte documenten en informatie worden vaak genoemd. In bijna een derde van de gevallen levert de zoektocht binnen de data te veel (negentien procent) of te weinig informatie op (dertien procent).

US eDiscovery nog nauwelijks op de agenda
Net als bij hun collega’s van de juridische afdeling, staat US eDiscovery niet hoog op de IT-agenda. Vijf procent van de respondenten geeft aan US eDiscovery (sinds kort) op de agenda te hebben staan; zeven procent geeft aan zich hier binnenkort mee bezig te gaan houden. Driekwart van de databeheerders verwacht US eDiscovery voorlopig niet op de agenda tegen te komen. Onder de juridische beslissers lag deze verwachting op 66 procent.

Kosten grootste zorg
Mocht het toch tot een eDiscovery of rechtszaak komen, dan vormen de bijkomende kosten de grootste zorg; kosten voor het inschakelen van externe partijen (23 procent), kosten voor het huren / inzetten van technische middelen (vijftien procent). Daarnaast maakt men zich zorgen om de werkbelasting voor interne resources (27 procent), het missen van relevante data (26 procent), het niet tijdig kunnen voldoen aan dataverzoeken (22 procent) en verstoring van de dagelijkse werkzaamheden (21 procent).

Technische oplossing voor bescherming van persoonsgegevens
Jan Scholtes, Chief Strategy Officer van ZyLAB: "Het valt op dat een kwart van de databeheerders aangeeft geen technische oplossing in huis te hebben voor het beheren van ongestructureerde data. Het verbaast dan ook niet dat zij bij acute informatieverzoeken tegen beperkingen aanlopen en zij zich zorgen maken over de kosten. De enorme hoeveelheid data die organisaties tegenwoordig moet beheren, wordt steeds complexer en veel locaties zijn slechts beperkt doorzoekbaar. Denk bijvoorbeeld aan allerhande multimediabestanden en verouderde servers, persoonlijke e-mail boxen, SharePoint en gedeelde mappen op het netwerk. Bij de zaken die de ondervraagde databeheerders aangeven belangrijk te vinden, biedt een technische oplossing voor informatiebeheer uitkomst. Want of het nu gaat om het beschermen van persoonsgegevens van klant of werknemer of het verhogen van de efficiëntie van informatiemanagement, alles begint met de identificatie en lokalisatie van informatie die bewaard, beschermd, beveiligd of vernietigd moet worden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 CIO’s hebben behoefte aan meer teamoverstijgend samenwerken
 Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit
 Nederland tweede van Europa in aantal gemelde datalekken sinds invoering AVG
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Wat managers nog niet weten over big data
 Nederland lijdt aan informatieverlamming
 Sales-medewerker heeft onderweg onvoldoende inzicht in actuele klantinformatie
 Tot 30 procent foutieve data in klantdatabases verzekeraars
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Drie manieren waarop Internet of Things SEO voorgoed verandert (1) 
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
top10
‘Elke smartphonegebruiker moet profiteren van essentiële beveiligingsupdates’
Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
Niet-afgesloten cao’s kenmerken cao-jaar 2020
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris
Sollicitatiedokter organiseert Nationale Dag van het CVv
CIO’s hebben behoefte aan meer teamoverstijgend samenwerken
Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit
Kwart Nederlanders proactiever bezig met gezondheid door huidige gezondheidscrisis
meer top 10