zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Sales-medewerker heeft onderweg onvoldoende inzicht in actuele klantinformatie

19 mei 2014 - Nederlandse werknemers in commerciële functies beschikken vaak niet over actuele klantinformatie als ze onderweg zijn, maar hebben daar wél veel behoefte aan. Personeel in de buitendienst wil juist dan inzicht in de laatste verkoop- of klantgegevens, omdat het ze in staat stelt beter in te spelen op actuele ontwikkelingen bij klanten.

Dit blijkt uit een onderzoek van Direct Research in opdracht van Exact onder ruim 500 werknemers in commerciële functies in Nederland.Veel behoefte aan CRM-apps
Als Nederlandse werknemers in commerciële functies mogen kiezen welke desktop-applicatie ze het liefst terugzien in een mobiele app, kiezen de meeste respondenten (27 procent) voor een applicatie met klantgegevens (CRM) op hun smartphone of tablet. Andere desktop-applicaties waar deze werknemers graag een app van willen, zijn urenregistratie (26,8 procent) en projectmanagement (22,1 procent).
Uit hetzelfde onderzoek blijkt echter ook dat er in de praktijk nog weinig gebruik wordt gemaakt van apps met klantinformatie. Werknemers die wel beschikken over zakelijke apps, gebruiken in slechts 4,7 procent van de gevallen een CRM-app. Een mogelijke verklaring hiervoor is het beperkte aanbod van CRM-apps of het feit dat bestaande apps nog niet de functionaliteit bieden waar ze naar op zoek zijn.

Up-to-date klantinformatie grootste voordeel 
Het onderzoek laat verder zien dat het altijd toegang hebben tot de laatste klantgegevens, het grootste voordeel is van het gebruik van zakelijke apps. Bijna 38 procent van de werknemers vindt dit het grootste pluspunt. Andere voordelen van het gebruik van zakelijke apps zijn gebruiksgemak (35 procent) en tijdsbesparing (zeventien procent). Waar je echter zou verwachten dat zakelijke apps onderweg het meest gebruikt worden, is dit niet het geval. Apps worden het meest gebruikt op kantoor (38 procent) gevolgd door onderweg (ruim 23 procent) en thuis (twaalf procent).

Bedrijfsgrootte van invloed
Uit de resultaten blijkt ook dat de grootte van een organisatie de voorkeur voor een bepaalde app beïnvloedt. Naarmate de bedrijfsgrootte toeneemt, is er significant meer behoefte aan CRM-apps. Bij kleinere organisaties blijkt dat er juist meer behoefte is aan financiële apps.

Zakelijke apps verantwoordelijkheid werkgever
Ruim 72 procent van de respondenten vindt dat het de verantwoordelijkheid is van zijn of haar werkgever om ervoor te zorgen dat de werknemer gebruik kan maken van zakelijke apps. Het downloaden van deze zakelijke apps op de eigen apparatuur is echter geen probleem. Ruim 70 procent van de werknemers staat hier niet onwelwillend tegenover.
Erik van der Meijden, CEO van Exact: "Uit ons onderzoek blijkt duidelijk dat ook in het zakenleven de verschuiving van desktop naar mobiel gaande is. We willen 24/7 zaken kunnen doen en verwachten dat dat ook mogelijk is. We zien dus dat, ongeacht de grootte van een organisatie, er behoefte is aan mobiele apps die ons de mogelijkheid bieden tijds- en locatie-onafhankelijk te werken."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Onzekerheid snijdt diep in arbeidsrelatie
 2021 wordt het jaar van recoverware
 Het werk opnieuw vormgeven in een post-pandemische wereld
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Organisatie kampt met slechte prestaties van applicaties
 ICT-projecten scoren steeds beter
 Mobiele CRM levert concurrentievoordeel op
 Dé twee principes achter verkoopsucces
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
Personeelsmanagers zullen steeds meer rekening moeten houden met freelancers (2) 
top10
Een op zes Nederlanders bang in de toekomst niet meer relevant te zijn op arbeidsmarkt
Cruciale inzichten voor een crisiscommunicatiestrategie
Bescherm thuiswerkers beter met extra toegangsrechten
Gratis handleiding voor het bestrijden van phishing en social engineering
Digitale ‘masters of change’ hebben de toekomst
Onzekerheid snijdt diep in arbeidsrelatie
Grootste vertrouwenskloof ooit tussen het goed geïnformeerde publiek en het brede publiek
Samenwerken is zo goed nog niet
Cyberaanval op HvA en UvA zoveelste bewijs dat sector groot risico loopt
2021 wordt het jaar van recoverware
meer top 10