zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De vijf aantrekkelijkste aspecten van uw vakantiereis

4 juli 2014 - Gaat u binnenkort op vakantie? Een trektocht over de Himalaya, een ontdekkingsreis door Afrika of een strandvakantie in Azië: elke reis of vakantie kan uw horizon verbreden, dierbare herinneringen opleveren en tot levenslange vriendschappen leiden.

Hotels.com zet de vijf aantrekkelijkste aspecten van reizen op een rij.



1. Nieuwe mensen ontmoeten
Het leukste van reizen is nieuwe mensen leren kennen. Denkt u terug aan een vakantie, dan koestert u niet de momenten dat u in bed bent blijven liggen. Dus trek er op uit om mensen te ontmoeten die u anders alleen in uw dromen was tegengekomen. Neem deel aan excursies, slaap in een hostel of ga eten in restaurants met shared tables. Dit zijn dé manieren om locals of reizigers met dezelfde interesses te ontmoeten.

2. Herinneringen bewaren
Bent u moe van die jaloersmakende Instagram pics van uw vrienden, uit alle uithoeken van de wereld? If you can’t beat them, join them! Ga dansen in Zuid-Amerika, maak een roadtrip in de VS of een wijnreis door Frankrijk. Maak foto’s, deel ze met uw vrienden en bewaar die geweldige herinneringen voor kinderen en kleinkinderen.

3. Koopjes scoren
Eerst speuren naar de beste vluchten en hotels, om vervolgens op lokale markten naar koopus te jagen. Deze zoektochten behoren vaak tot de leukste aspecten van een reis. Door bij het boeken gebruik te maken van loyaliteitsprogramma’s vertrekt u bovendien met een extra zakcentjeen een goed gevoel.

4. U laten verrassen
Wie niet gebonden is aan een dichtgetimmerd reisschema, kan zomaar de dag plukken op vakantie. Dit beeld schrikt sommige reizigers af. Handige hulpmiddelen, zoals apps, maken de keuze om buiten de gebaande paden te treden een stuk makkelijker. Dus laat die plattegrond even links liggen en volg u gevoel.

5. Grenzen verleggen
Bent u een typische routinereiziger? Daag uzelf uit en probeer eens iets nieuws. Bezoek een bijzondere bestemming, eet iets onbekends of maak een ontdekkingstocht. Gun uzelf vrije dagen waarop u spontaan beslist wat te doen op vakantie. Of laat de keuze aan uw reisgezelschap. Zo komt u op plekken waar u anders nooit zou zijn geweest.
Na een heerlijke vakantiedag geniet u uiteindelijk vooral aan tafel. Veel, zo niet alle reizigers houden rekening met hun culinaire voorkeuren. Of u nou naar Italië gaat, naar Thailand of naar Argentinië: laat het dieet achterwege en de broekriem thuis. Eet, en smul of er geen morgen komt.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlander vindt vakantie welverdiend
 Huiseigenaar steekt vakantiegeld in eigen huis
 Werken tijdens vakantie voor velen onacceptabel
 Gemotiveerd aan de slag na de vakantie?
 
 
reacties
 
Guido  |   | 
14-07-2014
 | 
16:47 uur
Ik mis de voorbereiding. Dat vind ik een geweldig leuk aspect van reizen. Dat kan heel gedetailleerd, maar ook globaal. Je leest wat over het gebied, de cultuur, de evenementen/activiteiten, je maakt plannen wat je wil zien. Je maakt mij niet wijs dat iedereen op de bonnefooi reist...

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10