zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zes tips om uw bedrijfsnetwerk in topvorm te krijgen voor het WK

12 juni 2014 - Of u het nu leuk vindt of niet, het is tijd voor het WK. Het slechte nieuws is ieder geval dat de tijdstippen van de voetbalwedstrijden en het gebruik van mobiele apparaten door het personeel deze zomer problemen dreigen op te leveren voor de ICT-infrastructuur.

Dat stelt Mike Silva, European Channel Sales Manager bij Ipswitch, die onderstaand artikel schreef. Wanneer de eerste voetbalwedstrijd van de dag begint, zullen de beelden rechtstreeks worden gestreamd naar smartphones, tablets en laptops in diverse Nederlandse kantoren. En het eerste wat werknemers ‘s ochtends zullen doen, is hun mobiele apparaten erbij pakken om streams te bekijken van samenvattingen en nabeschouwingen die ze moesten missen omdat wedstrijden na middernacht werden uitgezonden. Een groot aantal werknemers is er alles aan gelegen om niets van het WK te missen, terwijl andere medewerkers zullen klagen over traag functionerende bedrijfsapplicaties. De ICT-afdeling moet voorbereid zijn om extra medewerkers in te zetten om problemen te voorkomen en waar nodig procedures te implementeren.Zes tips om uw bedrijfsnetwerk in topvorm te krijgen voor het WK:

1. Zorg voor een wedstrijdplan
Zorg ervoor dat u over een wedstrijdplan beschikt. U kunt het beste beginnen met het informeren van het personeel over de gevolgen van live streaming voor de netwerk- en bedrijfsprestaties. Vraag hen om naar alternatieve kanalen te zoeken, zoals de televisie in de kantine en de ontvangsthal.

2. Let op de spelregels
Zelfregulering is veel beter dan het opleggen van regels. Het wijzigen van de bestaande interne beleidsregels voor internettoegang is echter een goede optie om terug te vallen als u wilt voorkomen dat voetbalfans het netwerk overdadig belasten.

3. Tactiek is alles
Kies voor een tactische aanpak en maak optimaal gebruik van de hulpmiddelen die tot uw beschikking staan. Een manier om grip te krijgen op het bedrijfsnetwerk, is om het dataverkeer te volgen per poortnummer, IP-adres of gegevenspakket. Dit helpt u om uw bandbreedteverbruik in kaart te brengen, te bewaken en in balans te houden.
De meeste organisaties beschikken reeds over een beheertool en bewaken het netwerk tot op zekere hoogte, maar maken geen effectief gebruik van deze hulpmiddelen. Met het juiste gebruik van deze tools kunt u de balans in uw netwerk bewaken en voor een evenwicht zorgen tussen het recreatief en zakelijk netwerkgebruik.

4. Ken uw tegenstander
Zorg ervoor dat u alle spelers en hun gedragspatronen kent. Als u geen overtreder kunt vinden, zult u zich ook niet kunnen verdedigen in de strijd om de beschikbare bandbreedte. Kijk of uw software voor netwerkbewaking een fluitsignaal kan geven bij plotselinge pieken in de vraag naar bandbreedte, en probeer de identiteit te achterhalen van de gebruiker of gebruikers die deze piek heeft/hebben veroorzaakt.

5. Gele kaart
Als u uw tegenstander in de strijd om bandbreedte kent, is de kans groot dat u met een berispend woord en een korte uitleg van de interne beleidsregels kunt volstaan. Als de vraag naar bandbreedte hierdoor niet afneemt, is het tijd voor stap zes.

6. Geef een rode kaart
Het blacklisten van content kan nuttig zijn, maar is niet altijd de beste oplossing. Het is namelijk niet zo eenvoudig om een onderscheid te maken tussen gewenste en ongewenste streaming content. Er zijn eenvoudiger manieren om het probleem aan te pakken en u desondanks flexibel op te stellen en het personeel de mogelijkheid te bieden om hun favoriete evenement te volgen. Whitelisting van applicaties zoals Windows Media Player kan uitkomst bieden. Dit zorgt ervoor dat gebruikers deze programma’s niet zonder toestemming kunnen uitvoeren.

Beschikbare bandbreedte
Als spelers echter hardnekkig meer bandbreedte blijven verbruiken dan strikt noodzakelijk is voor hun werk, kunt u ervoor kiezen om hun toegang tot streaming sites in te perken of automatisch te laten blokkeren. In tegenstelling tot gemene tackelaars zullen deze overtreders niet durven te klagen over de beslissing van de scheids.
Als u dit WK met een gouden beker wilt afsluiten, moet u er dus voor zorgen dat u precies weet hoeveel bandbreedte er beschikbaar is, en bereid zijn om waar nodig ad hoc wijzigingen aan te brengen. Zo kunt u voorkomen dat het WK 2014 in Brazilië resulteert in een rode kaart voor uw netwerk. En met een beetje geluk kunt op zelfs rustig achterover leunen totdat de scheidsrechter de laatste wedstrijd afblaast.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meerderheid Nederlanders verwacht dat het internet nooit veilig zal zijn
 Gebruikers stellen telecom providers aansprakelijk voor beveiliging-issues
 Dertien netwerknachtmerries die uw werkdag veranderen in een horrorfilm
 IT-managers negeren security-kwetsbaarheden in bedrijfsnetwerken
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10