zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Dertien netwerknachtmerries die uw werkdag veranderen in een horrorfilm

1 november 2013 - Het was gisteren Halloween en dat betekent tegenwoordig ook in Nederland een overdosis aan horror, macabere feestjes en zoetigheid. Elkaar laten schrikken is wat het ieder jaar tot een leuk feest maakt. Voor netwerkmanagers en systeembeheerder is het eigenlijk iedere dag Halloween. Vandaag daarom wat extra aandacht aan de horrorscenario’s die zij iedere dag in hun serverruimtes tegenkomen.

Ieder netwerk is uniek, dus heeft Mike Silva, European Channel Sales Manager bij Ipswitch, de dertien netwerknachtmerries op een rijtje gezet die in iedere serverruimte wel eens voorkomen. Let op, alleen het aantal problemen laat al zien dat u op uw hoede moet zijn…



1. Zombies: zombies zijn van nature langzaam, maar uw netwerk natuurlijk niet. Vertragingen kunnen het bijna onmogelijk maken om systemen en applicaties aan de praat te houden tijdens piekuren. Met beter inzicht in het netwerk kunt u problemen sneller oplossen voordat ze impact hebben op zakelijke processen en gebruikers.

2. Vampiers: pas op voor netwerkvampiers die het leven uit uw draadloze netwerk zuigen. Deze schepsels kunnen een hap nemen uit netwerkprestaties door middel van satellietradio en het streamen van video’s. Zodra u ze opgespoord en gespiesd heeft, deel dan vriendelijk uw IT-beleid met ze, zodat ze hun muziek voortaan in hun grafkelder luisteren en niet op kantoor.

3. Skeletten: het omgaan met een budget zonder vlees op de botten is een continu probleem voor IT professionals. Van hen wordt verwacht dat ze met minder geld meer en betere diensten leveren aan eindgebruikers. IT mensen moeten hun netwerken, applicaties en systemen continu in de gaten kunnen houden op een betaalbare manier.

4. Frankensteins: een berg met losse onderdeeltjes kan monsterlijke problemen opleveren voor de netwerkbewaking. Netwerkbeheerders zouden geen wetenschappers hoeven zijn om die problemen op te lossen en verdienen een oplossing die alle onderdeeltjes automatisch bij elkaar houdt.

5. Scherpe wapens: pijnlijke onderbrekingen in netwerkprestaties maken iedereen nerveus. Wees dus voorbereid op grote hoeveelheden internetverkeer op dagen dat Apple een nieuwe download aanbiedt die gebruikers niet kunnen weerstaan. Wanneer u proactief kunt handelen, kunt u de vervelende problemen die het netwerk op u afvuurt op tijd ontwijken of voorkomen.

6. Geesten: welke problemen spoken er rond op uw netwerk? Netwerkbeheerder kunnen effectieve ghost busters zijn en de schimmen opsporen, inclusief vertragingen en angstaanjagende downtime.

7. The Chucky: wat op het eerste oog lijkt op een kleine dreiging kan uiteindelijk grote problemen veroorzaken. Welk klein monster piept er stiekem naar binnen om de netwerkbeveiliging in gevaar te brengen? Niet gecontroleerde problemen kunnen zorgen voor een beschadiging van het netwerk wanneer het weken duurt voordat u de kleine opdonder vindt. Kleine problemen zijn geen kinderspel. 

8. Jasons: laat software en applicaties zich niet in het donker schuil houden. Netwerkbeheerders moeten weten welke gebruikers onbevoegde applicaties hebben gedownload op hun laptops. Doe het licht aan, zodat u niet verdwaald raakt in schaduw IT. 

9. Mummies: bent u steeds verwikkeld in de dezelfde terugkerende problemen? Het opsporen van de bron van het probleem zou niet zo moeilijk moeten zijn als het graven in een eeuwenoude Egyptische grafkelder. 

10. Duivels: gratis open source producten kunnen u verleiden met grote beloften, maar kunnen ook uw ziel stelen wanneer u ze uw netwerkbewaking toevertrouwt. Luister naar het engeltje op uw schouder en investeer in een betaalbare oplossing die de duivels uit uw netwerk verbant.

11. Grafstenen: downtime? U kunt wel door de grond zakken. Het vinden van de bron van een probleem op het netwerk zou u niet moeten bedelven onder zorgen.

12. Mist: wanneer de mist opkomt en vleermuizen uit hun grotten tevoorschijn komen, kan het griezelig en lastig worden om het netwerk in de gaten te blijven houden. Wanneer netwerkbeheerders geen volledig zicht hebben op hun netwerk, kunnen zij ook niet door de mist heen kijken om de bron van een vertraging of blokkade op te sporen. 

13. Weerwolven: laat u niet onverwacht bijten! Door de juiste netwerkregels in te stellen heeft u het wapen in handen om de strijd aan te gaan met bandbreedte-vretende gebruikers.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De mythes rondom cloud ontkracht
 Groeiende globalisering van geavanceerde cyberaanvallen
 Van server tot bestuurskamer: Unified Communications is strategisch
 Vijf mentale eigenschappen karakteriseren `disruptive innovators`
 
 
reacties
 
Johan  |   | 
4-11-2013
 | 
16:25 uur
Beetje teveel de verkeerde games gespeeld of films gezien lijkt me (of geen zak te doen en op de loop met cross-creativiteit).

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10