zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT-managers negeren security-kwetsbaarheden in bedrijfsnetwerken

27 augustus 2013 - Het percentage vastgestelde kwetsbaarheden in netwerkapparatuur daalde in 2012 naar 67 procent. In 2011 was dat nog 75 procent. Hoewel het percentage in 2012 daalde, getuigt het nog altijd hoge percentage van een afwachtende houding ten aanzien van security onder netwerkmanagers.

Dat stelt Dimension Data in het Network Barometer Report 2013. Het rapport, dat voor het eerst in 2009 werd gepubliceerd, biedt informatie over de status van IT-netwerken van organisaties wereldwijd. Dimension Data verzamelt data van organisaties en van de Technology Lifecycle Management Assessments die het jaarlijks uitvoert. Het rapport biedt onder meer inzicht in de mate waarin netwerken de business goed ondersteunen. Daarbij beoordeelt het rapport zaken als beveiligingskwetsbaarheden, end-of-life status en best practice configuratievarianten van apparatuur. Dimension Data voerde tot nu toe in totaal meer dan 1.200 Technology Lifecycle Management Assessments uit bij organisaties van verschillende omvang en uit diverse regio’s.



Kwetsbaarheden
Edwin de Brave, Solutions Director bij Dimension Data: "Er zijn bepaalde kwetsbaarheden die al enkele jaren bestaan en nog niet zijn aangepast –ondanks de proactieve benadering van leveranciers als Cisco om patchmeldingen te geven en continu software- en systeemupgrades te bieden.
Het is lastig en uitdagend om alle kwetsbaarheden in grote en complexe omgevingen te elimineren. De inspanningen op dat gebied moeten echter afgewogen worden tegen de mogelijke impact. Hoewel netwerken ogenschijnlijk minder kwetsbaarheden vertonen, blijft het percentage hoog totdat de betreffende software is gepatcht of opgewaardeerd naar een hogere en veiliger versie."
De Brave adviseert organisaties om zich te richten op die kwetsbaarheden die de grootste bedreiging vormen: "Bedrijven moeten waakzaam zijn en duidelijke richtlijnen invoeren voor wat betreft het evalueren, prioriteren en patchen van netwerkkwetsbaarheden. Ondanks dat veel kwetsbaarheden maar moeilijk volledig te elimineren zijn – is het onverstandig om afwachtend te zijn."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Onderzoek legt technieken malware-ontwikkelaars bloot
 60 procent van alle bedrijven blootgesteld aan BYOD-risico’s
 Wat kost een aanval op uw bedrijfsnetwerk?
 DDoS-aanvallen te weerstaan met meerlagen beveiliging
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10