zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meerderheid Nederlanders verwacht dat het internet nooit veilig zal zijn

5 juni 2014 - De meest recente Unisys Security Index ondervroeg het Nederlandse publiek over het voorstel van Angela Merkel om een veilige Europese datanetwerk creëren en stelde vast dat de meerderheid van de burgers (51 procent) hier onverschillig tegenover staat. Dit omdat ze geloven dat data op het internet nooit veilig zal zijn.

Slechts 30 procent van de respondenten waren voor een Europees datanetwerk. Een minderheid van veertien procent was tegen het idee is, omdat ze vinden dat het wereldwijde internet een open netwerk hoort te zijn. "Deze uitkomsten tonen aan dat, ondanks dat het voorstel voor een Europees datanetwerk een goed idee lijkt, er nog een lange weg te gaan is om de bevolking te overtuigen dat openbare netwerken door onbevoegden niet meer afgetapt cq afgeluisterd kunnen worden," zegt Jim Vlaming, Account Executive Public Safety and Justice bij Unisys. "Nederlandse bedrijven en instellingen kunnen hier zelf een cruciale rol in spelen en moeten alles doen wat in hun macht ligt om zich te onderscheiden door klantendata en hun IP te beschermen tegen cyberaanvallen en fysieke dreigingen"



Veiligheid van persoonlijke informatie blijft een punt van zorg
De resultaten van de Unisys Security Index, een jaarlijkse studie onder meer dan 11.000 mensen wereldwijd, toont aan dat Nederlanders zich het meeste zorgen maken over diefstal van gegevens van hun betaalpassen en identiteitsdiefstal. Uit het onderzoek blijkt dat 67 procent zich zorgen maakt dat andere mensen hun betaalpas of credit card gegevens in handen krijgen of gebruiken, terwijl 72 procent zich zorgen maakt over identiteitsdiefstal die kan leiden tot ongeautoriseerde toegang tot of misbruik van persoonlijke informatie.

Zorgen om financiële verplichtingen en nationale veiligheid nemen af
De resultaten laten ook het optimisme van ons land zien als het gaat om financiële zekerheid: 68 procent van de Nederlanders maakt zich totaal geen zorgen of ze in staat zijn om te kunnen voldoen aan essentiële financiële verplichtingen, terwijl het deel mensen dat zich ernstig zorgen maakt in de afgelopen twaalf maanden marginaal daalde tot zeven procent van de respondenten.
Toen gevraagd werd naar dreigingen voor de nationale veiligheid, gaf bijna de helft van de respondenten (49 procent) aan zich helemaal geen zorgen te maken over terrorisme of oorlog. Gevraagd naar de totale persoonlijke veiligheid in de komende zes maanden, gaf maar liefst 80 procent aan zich geen zorgen te maken. Dit is een stijging van acht punten in het afgelopen jaar.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mobiel internetgedrag: Verenigde Staten versus Nederland
 Patiëntendossier, burgerdossier of hoofdpijndossier?
 De belangrijkste internettrends voor 2014
 Acht voorspellingen op security-gebied
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10