zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een derde ‘jokt’ over salaris bij sollicitatie

23 mei 2014 - Wanneer Nederlanders naar een (nieuwe) baan solliciteren, geeft een op de drie incorrecte informatie over zijn huidige salaris. Een op de zes verhoogt het huidige salaris zelfs met minimaal tien procent.

Verder onderhandelt de helft over het salaris, gevolgd door werktijden en een vast contract. Dit blijkt uit onderzoek in het kader van de zesde editie van de Summercourse Arbeidsmarktcommunicatie onder 1.017 personen in april 2014.Tweederde van de Nederlanders is eerlijk over zijn salaris
Aan Nederlandse werknemers is gevraagd 'Wanneer u solliciteert naar een (nieuwe) baan, welke informatie geeft u de hiring manager (of uitzend/werving- en selectiebureau) over uw huidige salaris?' 31 procent verhoogt het salaris met minimaal 5 procent en één op de zes verhoogt dit zelfs met minimaal tien procent. In de arbeidsvoorwaardelijke onderhandeling is salaris vervolgens in de helft van de gesprekken nog een onderwerp, gevolgd door werktijden (43 procent) en een vast contract (43 procent).

82 procent onderhandelt over zijn contract
Minder dan een op de vijf Nederlanders accepteert het arbeidscontract zonder onderhandeling. Anders gezegd, bijna iedereen onderhandelt over zijn contract. Daarbij gaat het opvallend weinig over belangrijke zaken als opleidingsmogelijkheden (zeventien procent) en carrièreperspectief (veertien procent). Vaste primaire arbeidsvoorwaarden en zekerheid genieten de voorkeur boven variabele beloningen en lange termijn perspectief. "Salaris en vastigheid zijn zeer belangrijk voor werknemers alvorens in beweging te komen," verklaart Martijn Hemminga van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. "Men vraagt dus meer, om erop vooruit te gaan, maar ook om bijvoorbeeld  onderhandelingsruimte te hebben als de werkgever lager inzet. De ongeschreven regels op de arbeidsmarkt maken het spel van arbeidsmarktbewerking interessant en complex."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Digital risk protection maakt preventief ingrijpen mogelijk
 Miljarden in revolverende fondsen, maar verantwoording nog summier
 Drie handige kantoorapps in 2019
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkzoekenden onderhandelen onvoldoende over salaris
 Werksfeer belangrijker dan geld
 Salaris bespreken met collega’s steeds minder taboe
 Bedrijven verliezen personeel door te laag salaris
 
 
reacties
 
Ellen  |   | 
23-05-2014
 | 
15:44 uur
Volgens mij geldt dit vooral als je van werk naar werk solliciteert, want de markt voor werkelozen is momenteel helaas zo dat je moet zeggen dat je een lager salaris had, anders kom je niet eens in aanmerking.
Jeff  |   | 
26-05-2014
 | 
15:33 uur
Waarom wordt daarover gejokt? Volgens mij komt dit doordat veel werkgevers kijken naar het vorige salaris en daar dan vervolgens het salarisaanbod op baseren. Dat is eigenlijk de wereld op zijn kop. Het vorige salaris zou geen rol mogen spelen.

Volgens mij als de werkgever aangeeft wat het salaris wordt, zal de meerderheid wel willen vertellen wat het huidige salaris is.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
Verleid en behoud talent met een multifunctionele werkomgeving
reacties
Zeven seo factoren die óók in 2019 werken (1) 
Drie handige kantoorapps in 2019 (1) 
Tesla Model 3 met 4% bijtelling (3) 
Wintersporters laks met sneeuwkettingen (1) 
Waarom elk bedrijf straks een chief trust officer heeft (1) 
Niet het systeem, maar de mensen centraal (3) 
Korte autoritten vervangen door de fiets loont (1) 
top10
Drie handige kantoorapps in 2019
ISDN2 verdwijnt: 50. 000 bedrijven uit de lucht
Drie op de tien werknemers ervaren informatieovervloed
Papieren data nog steeds onveilig
Vijf tips om te besparen op softwarelicenties
Internationale M&A-activiteiten voegen afgelopen anderhalf jaar al geen waarde meer toe
Politieke verschuivingen vergroten risico's Europees bedrijfsleven
Tinder populairste dating app in Nederland
Helft millennials wil meer flexibiliteit in hun werk
Jongeren betalen twee keer zo veel voor hun autoverzekering
meer top 10