zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Technisch opgeleide vrouwen kiezen niet voor technische functies

9 mei 2014 - 30 procent van de schoolverlaters uit MBO en HBO komen na hun technische opleiding in een niet-technische baan terecht, terwijl juist een technische baan betere perspectieven biedt. Dit blijkt uit onderzoek door SEOR in opdracht van TechniekTalent.nu.

Verder valt op dat hoewel het aantal vrouwen dat een technische opleiding volgt toeneemt, dit niet betekent dat zij ook in een technische functie in de techniek gaan werken. Een opvallende conclusie uit het SEOR-onderzoek is dat technisch opgeleide vrouwen veel minder vaak in een technische functie terecht komen dan technisch opgeleide mannen.  Zo stroomt in het HBO ruim 70 procent van de mannen door naar een technische functie, terwijl dit bij vrouwen 53 procent is. In het MBO is het verschil nog duidelijker: hier heeft maar liefst 80 procent van de mannen een technische functie tegenover slechts 21 procent van de vrouwen.



Aandacht voor behoud vrouwen
Het zojuist verschenen SEOR rapport geeft scherp aan welke motieven spelen bij vrouwen: zij  kiezen vaker een niet-technische functie in een niet-technische sector vanwege de mogelijkheden van deeltijdwerk. Dat is het belangrijkste motief. De werksfeer speelt ook mee. Beloning, carrière en opleidingsmogelijkheden zijn minder vaak een doorslaggevende facto.
"Het is hartstikke goed dat steeds meer vrouwen kiezen voor een technische opleiding. Zij realiseren zich in toenemende mate dat ze daarmee kiezen voor carrièreperspectief.  En bedenk dat  technologie te belangrijk is om alleen aan mannen over te laten," aldus Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van FME.

Goede perspectieven techniek
Uit het SEOR-rapport komt duidelijk naar voren dat een technische baan voor zowel vrouwen als mannen goede perspectieven biedt. Werknemers in de technische sector hebben vaker een vast contract en een hoger salaris, dan werknemers in niet-technische functies. Zo heeft van de technisch opgeleiden uit het MBO ongeveer 64 procent een vaste aanstelling.
Het SEOR onderzoek is een aanvulling op de resultaten uit de Monitor Technische Arbeidsmarkt 2013. Daaruit bleek dat de verwachte instroom in technische beroepen de komende vijf jaar naar schatting 33.000 arbeidskrachten lager ligt dan de vraag naar nieuw technisch personeel. Gezien de vergrijzings- en ontgroeningscijfers zal de krapte na 2018 alleen maar verder toenemen. Deze krapte wordt alleen opgelost als men nieuwe groepen, waaronder vrouwen, weet te werven en te behouden voor de techniek.

Femme Tech Bedrijven Award 2014
André van der Leest, voorzitter van TechniekTalent.nu: "Het is belangrijk dat bedrijven zich realiseren dat het in dienst nemen en behouden van technische vakvrouwen niet ingewikkeld is, soms leeft dat beeld nog. TechniekTalent.nu weet uit ervaring dat dit niet juist is en ziet ook een rol voor zichzelf om bij bedrijven eventuele belemmerende beelden en drempels weg te nemen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 In negen stappen het beste resultaat van een technische opleiding
 Vraag naar hoogopgeleide technici flink in de lift
 Fors tekort aan IT’ers in Groningen
 Mobiliteit zou technici goed doen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10