zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

SAS, ORMIT en Tony’s Chocolonely Best Workplaces van Nederland 2014

27 maart 2014 - Voor het tweede jaar op rij heeft SAS in de categorie grote en multinationale ondernemingen de eerste plaats behaald op de lijst van Best Workplaces van Nederland. In de categorie middelgrote ondernemingen werd ORMIT wederom nummer één.

In de categorie kleine en startende ondernemingen staat een nieuwkomer aan kop: chocolademaker Tony’s Chocolonely. De organisaties namen deel aan het Best Workplaces onderzoek 2014 van Great Place to Work. Dit jaar deden 112 organisaties mee aan het onderzoek van Great Place to Work (GPTW) Nederland, deze organisaties vertegenwoordigen samen ruim 25.000 respondenten. Van de 112 organisaties die dit jaar meededen aan de lijst van Best Workplaces hebben de 47 hoogst scorende organisaties de lijst gehaald. Alle organisaties op de lijst mogen zich een jaar lang een Great Workplace noemen. Ofwel een organisatie waarin u vertrouwen hebt in het management, trots bent op uw baan en plezier hebt met collega’s.



Medewerkersperceptieonderzoek
De lijst wordt bepaald op basis van de uitkomsten van het medewerkerperceptieonderzoek bestaande uit 58 stellingen en twee open vragen. De vragenlijst is gebaseerd op het Great Place to Work Model bestaande uit de dimensies geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Daarnaast wordt er een evaluatie van het werkgeverbeleid uitgevoerd. Een combinatie die uniek is in de branche van medewerkersonderzoek. Opvallend is dat de scores van de Top 5 van de lijst voor het tweede jaar op rij op alle dimensies zijn gestegen, waarbij we de grootste stijgingen zien op het gebied van Trots en Eerlijkheid.

Grote en multinationale ondernemingen
Net als vorig jaar behaalde SAS Nederland de eerste plaats in de categorie grote en multinationale ondernemingen. Erik van Riet, directeur GPTW Nederland: "SAS neemt al voor het zevende jaar deel aan ons onderzoek en heeft in die jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt als organisatie. Zij hebben een sterke cultuur van vertrouwen opgebouwd en dienen daarmee als inspiratie voor organisaties binnen en buiten Nederland. De organisatie heeft met recht voor het tweede jaar op rij de toppositie op de lijst behaald." Microsoft heeft, net als vorig jaar, de tweede plaats behaald. De farmaceut Novo Nordisk steeg twee plaatsen en werd derde in deze categorie.

Top drie middelgrote ondernemingen en kleine en startende ondernemingen
Ook ORMIT, de nummer een in de categorie middelgrote ondernemingen, neemt al jaren deel aan het onderzoek van GPTW. Voor het tweede jaar op rij weet de management development specialist in deze categorie de toppositie in de wacht te slepen. De tweede plek werd behaald door nieuwkomer ICM Opleidingen & trainingen. Incentro eindigde in deze categorie op de derde plek. In de categorie kleine en startende ondernemingen zien we een nieuwkomer op nummer één, Tony’s Chocolonely. De organisatie, die zich inzet voor 100 procent slaafvrije chocolade, deed dit jaar voor het eerst mee aan het Best Workplaces onderzoek. De tweede en derde plek in deze categorie worden, net als vorig jaar, ingenomen door Het PR Bureau en Young Colfield.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Beste Werkgevers blinken uit door heldere visie
 Betrokkenheid bij goed werkgeverschap ongekend hoog
 Organisatietrots belangrijke pijler voor goed werkgeverschap
 SAS, ORMIT en Q42 Beste Werkgevers van Nederland 2013
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10