zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Betrokkenheid bij goed werkgeverschap ongekend hoog

16 september 2013 - De populairste werkgevers van Nederland hebben opvallend betrokken medewerkers. Zij voelen zich thuis bij hun organisatie en staan achter de doelstellingen en visie van hun werkgever. Dit is voor hen belangrijker dan een torenhoog salaris of uitbundige secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat blijkt uit onderzoek van Effectory en Intermediair, uitgevoerd onder ruim 300 organisaties. De 100 beste werkgevers van Nederland scoren een 8,0 op betrokkenheid, waar andere organisaties slechts een 7,1 scoren.

Medewerkers van de 100 best scorende organisaties hebben het gevoel echt bij hun organisatie te passen (score 7,9 ten opzichte van een 7,1 bij andere organisaties). Beste werkgevers slagen er hierdoor goed in om medewerkers aan zich te binden, op basis van oprechte, inhoudelijke drijfveren.



Geloof in de organisatie
Guido Heezen, directeur van Effectory en HR trendwatcher, legt uit wat betrokkenheid voor voordelen oplevert. "Oprecht betrokken medewerkers vereenzelvigen zich met hun organisatie. Zij willen hun werkgever vooruit helpen en zetten hiervoor sneller een stapje extra. Als zij elders een iets hoger salaris, een grotere leaseauto of de nieuwste mobiele telefoon kunnen krijgen, is dat voor hen geen reden om direct op te stappen. Zij zetten zich in omdat zij geloven in de organisatie waarvoor zij werken en staan voor de producten en diensten die zij vertegenwoordigen."

Groei van het innovatief vermogen
Wat levert betrokkenheid een werkgever op? Heezen legt uit: "Medewerkers die betrokken zijn leveren met name een waardevolle bijdrage aan het innovatief vermogen van hun organisatie. Dit is belangrijk omdat de omgeving van een organisatie vaak snel verandert. Zowel de behoeften van klanten als van nieuwe generaties medewerkers ontwikkelen zich voortdurend. Succesvolle ondernemingen zijn in staat zich goed aan te passen aan deze veranderingen en hier adequaat op in te spelen. Hiervoor zijn betrokken medewerkers van onschatbare waarde. Zij zien namelijk direct wat er anders, sneller, soepeler en beter kan en willen de organisatie met hun creativiteit en oog voor klantgerichtheid vooruit helpen. Betrokkenheid levert daarom een belangrijke bijdrage aan het succes van een organisatie. Daarnaast zorgen betrokken mensen ook voor een prettige, hechte werksfeer."

Beste Werkgevers Awards 2013
Op 8 oktober worden de winnaars van de Beste Werkgevers Awards 2013 in Amsterdam bekend gemaakt door Effectory en Intermediair. In 2012 waren er meer dan 450 gasten aanwezig om kennis te vergaren en te delen, inspiratie op te doen en te netwerken. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd en kunnen zich tot 3 oktober nog gratis aanmelden op www.beste-werkgevers.nl.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Baanzekerheid allerbelangrijkst voor werkend Nederland
 Managers moeten meer commitment geven aan organisaties
 Hoge werknemersbetrokkenheid, betere bedrijfsresultaten
 Betrokkenheid is te meten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10