zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Negen dingen die succesvolle mensen doen in bed

18 maart 2014 - Het allerlaatste dat u doet voor het slapen gaan, bepaalt hoe goed en hoeveel u slaapt en vaak ook met wat voor humeur u de volgende dag wakker wordt. Onvoldoende is bovendien lichamelijk en geestelijk ongezond waardoor uw kansen op succes verkleinen.

Express.be zet negen rituelen op een rij die een goede nachtrust stimuleren:1. Lezen
Dit is wat de meeste succesvolle mensen doen voordat ze gaan slapen. Dit hoeft overigens niet noodzakelijk managementliteratuur of zware literaire kost te zijn. U kunt waarde, creativiteit en passie putten uit bijna alle geschreven materiaal, inclusief fictie, non-fictie, artikels, blogs en internetfora.

2. Mediteren
Executive coach Dale Kurow noemt dit een van de beste manieren om te ontspannen (lichamelijk en geestelijk).

3. De vorige dag overzien
De zakelijke auteur Michael Kerr suggereert om over drie zaken na te denken (en ze eventueel in een dagboek op te schrijven) die de afgelopen dag gebeurd zijn en waar u dankbaar voor bent. Niets motiveert immers zo goed als focussen op vooruitgang.

4. Een takenlijstje maken voor de volgende dag
Succesvolle mensen stellen net voor het slapen gaan vaak lijstjes op van dingen die ze de volgende dag willen aanpakken. Dit om te vermijden dat ze hun slaap verstoren door over die zaken na te denken.

5. Niet werken
Wat succesvolle mensen niét doen net voor hun bedtijd is werken, e-mails checken of piekeren over werkgerelateerde problemen. Maak van deze periode een buffer tussen uw werktijd en uw slaaptijd en neem uw werk niet mee naar bed.

6. Tijd doorbrengen met de familie
Volgens schrijfster Laura Vanderkam is dit een van de favoriete avondactiviteiten van succesvolle mensen. Niet iedereen kan rond hetzelfde uur naar bed gaan als zijn of haar partner of kinderen, maar als dat kan, is dat het perfect moment voor quality time met geliefden.

7. Slaap voorbereiden
Chronisch slaaptekort is een ernstig maatschappelijk probleem. De meeste succesvolle mensen vermijden het dan ook door bijvoorbeeld elke avond consistent op hetzelfde moment te gaan slapen en zich te hoeden voor de snooze-knop.

8. Positief denken
Ongeacht hoe goed of slecht uw dag verlopen is, reflecteer voor het slapengaan over de positieve momenten en de successen van de dag en raak bovenal niet verstrikt in een neerwaartse spiraal van negatieve gedachten.

9. Toekomstige successen visualiseren
Volgens auteur Lynn Taylor nemen succesvolle mensen voor ze slapen gaan enkele minuten de tijd om positieve scenario’s te visualiseren van hun komende projecten.


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Persoonlijkheid beďnvloedt succes internationale werknemer
 Onconventionele kledingstijl benadrukt status en competentie
 Blablabla is een bla te veel
 Vijf hobbels op de weg naar online succes
 
 
reacties
 
Richard de Wit  |   | 
19-03-2014
 | 
08:26 uur
Merkwaardig onderzoek. Iedereen doet dit, anders val je nooit in slaap. Kom op hoor, het mag iets zinniger.
ProfessioneelZijn  |   | 
21-03-2014
 | 
13:05 uur
Ik sluit me aan bij Richard, dit heeft een hoog Libelle gehalte. En laten we eens beginnen met wat zijn dan succesvolle mensen? Is dat status, carriere, inkomen? Kortom met veel inspanning voldoen aan het beeld van de buitenwereld. Of zijn dat mensen die luisteren naar wat ze diep van binnen willen? Die authentiek met passie, plezier en in flow door het leven gaan. Ik kan je vertellen, die slapen per defintitie beter en als ze een keer niet slapen is dat niet vanwege piekeren, maar omdat ze een lumineus idee aan het uitwerken zijn.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10