zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Persoonlijkheid beďnvloedt succes internationale werknemer

12 maart 2014 - Bedrijven die managers willen uitzenden naar het buitenland doen er goed aan om naast de technische vaardigheden van de kandidaten, ook de persoonlijkheid te laten meewegen in het selectieonderzoek. Dit kan namelijk helpen bij het verminderen van ‘mislukte’ uitzendingen van werknemers naar het buitenland.

Dit is een van de hoofdconclusies uit het proefschrift van Matthias Spaink, die op 10 maart promoveerde aan de Nyenrode Business Universiteit. Het aantal mislukte internationale uitzendingen loopt uiteen van vijftien tot 50 procent In zijn proefschrift "Bridging Cultures in International Business: A Study on Characteristics of Intercultural Competence among International Business Assignees" onderzoekt Spaink factoren die bepalend zijn voor het succes van interculturele interactie op zakelijk gebied.



Persoonlijkheid
Het vermogen om om te gaan met culturele verschillen hangt voor een groot deel samen met iemands persoonlijkheid. Spaink licht toe: "Uit mijn onderzoek blijkt dat karakteristieken als emotionele intelligentie, gevoel voor humor, kunnen omgaan met ingewikkelde materie en het beschikken over nieuwsgierigheid en oprechte interesse in internationale ontmoetingen, belangrijke factoren zijn die van invloed zijn op het succes van een manager in het buitenland. In de praktijk zie je echter dat veel bedrijven kandidaten voor internationale functies selecteren aan de hand van dezelfde criteria die zij hanteren voor gelijksoortige banen in de thuismarkt, en daarbij voorbij gaan aan specifieke dimensies van de internationale context."

Juiste houding
Voor het voorbereiden van werknemers op een internationale positie, maakt het ontwikkelen van een juiste houding een belangrijk verschil uit. Het gaat hierbij, naast het ontwikkelen van een sterke zelfidentiteit,  vooral om een houding die samenhangt met het werkelijk openstaan voor andere situaties, meningen en inzichten. "Trainingen als voorbereiding op de uitzending van een werknemer zijn doorgaans vooral gericht op het bijbrengen van kennis en vaardigheden, veelal in de vorm van een korte externe training en een boekje met do’s and don’ts voor expats," ligt Matthias Spaink toe. "Het ontwikkelen van een juiste houding, bijvoorbeeld met een mentorprogramma kan het succes van de werknemer in het buitenland positief beïnvloeden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien tips voor een succesvol expat-programma
 Nederlandse werknemer accepteert oneerlijk salaris niet
 Ideale baan IT-starters: internationaal, informeel, profit, casual, flexibel werken
 Vijf richtlijnen voor zakelijk succes buiten de landsgrenzen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10