zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Inzet medewerkers hoog als directie weet wat er leeft op de werkvloer

25 februari 2014 - Hoe belangrijk is het nu echt, een directie die weet wat er speelt op de werkvloer? Uit onderzoek van Effectory blijkt dat directeuren die aanwezig zijn op de werkvloer, interesse tonen en zelf hard meewerken van onschatbare waarde zijn.

Zij blijken een bijzonder positief effect te hebben op de inzet en bevlogenheid van de medewerkers. Dit blijkt uit recent, grootschalig onderzoek, uitgevoerd onder ruim 400.000 medewerkers in Nederland.Hoge scores bij positieve beoordeling directie
Er bestaat een directe link tussen de betrokkenheid, bevlogenheid en tevredenheid van medewerkers en de beoordeling van hun directie. Medewerkers die de stelling 'De directie weet wat er speelt op de werkvloer' negatief tot neutraal beoordelen, scoren gemiddeld een 6,7 op betrokkenheid bij hun organisatie. Medewerkers die de stelling positief beoordelen scoren gemiddeld een 8,4. Eenzelfde link is zichtbaar bij bevlogenheid (6,1 versus 7,3), tevredenheid (6,9 versus 8,2) en beoordeling van de organisatie als geheel (6,3 versus 7,8). In organisaties waar de directie positief beoordeeld wordt scoren de medewerkers dus op alle gebieden hoger.

Verborgen potentie boven tafel
Guido Heezen, directeur van Effectory en HR trendwatcher, geeft een toelichting op deze resultaten. "Het is van groot belang dat een organisatie een inspirerende directie heeft die - waar ze ook rondloopt - uitdraagt en uitstraalt waar de organisatie voor staat. Dat betekent dat voorbeeldgedrag wordt getoond, de directie toegankelijk is, oprechte interesse toont en zich ook écht onder de mensen begeeft. Sommige leiders zien we af en toe zelfs meedraaien in de organisatie. Deze leiders maken zich onsterfelijk, ook omdat dit snel rondzingt binnen de organisatie. Dit geeft medewerkers binnen de organisatie een enorme rugwind. Binnen veel organisaties (en directies) worden de kansen die dit biedt onderschat. Er is veel verborgen potentieel in organisaties. Directies kunnen zelf de eerste stap zetten om dit potentieel boven tafel te halen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkende 65-plusser extreem betrokken en bevlogen
 Heroïsch leiderschap schadelijk voor organisatieontwikkeling
 Betrokkenheid bij goed werkgeverschap ongekend hoog
 Managers moeten meer commitment geven aan organisaties
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10