zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Markt Smartphones en Huishoudelijke apparaten groeit

13 februari 2014 - De bestedingen in de door GfK gemeten non-food markten, zijn in het vierde kwartaal van 2013 ruim vier procent lager uitgevallen dan dezelfde periode vorig jaar. De verschillen tussen de diverse markten zijn opvallend groot.

Consumenten Electronica daalde met -elf procent. De Smartphone markt daarentegen liet opnieuw een positieve lijn zien (+24 procent). Tevens was er een lichte stijging zichtbaar in de markt voor groot- en klein huishoudelijke apparaten (+2,0 procent en 0,5 procent). In deze markt zorgde metname innovatieve producten als gezonde friteuses en nieuwe haarstijlers voor deze lichte groei.Totaal Consumenten Electronica markt daalt, audiosegment stijgt
In het laatste kwartaal van 2013 kwam de totale omzet van Consumenten Electronica (CE) uit op 396 miljoen Euro. Dit is een daling van 10,9 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De feestdagen, die traditioneel voor een opleving zorgen, hebben in 2013 niet voor een stijging van de verkopen gezorgd. De totale omzet van CE-producten in 2013, betrof een kleine 1,5 miljard euro. Dat is 16,5 procent minder dan in 2012.
Binnen de CE markt laten de innovatieve audio producten een stijging zien. Door de komst van apparaten met connectiviteit functionaliteiten zoals Wifi en Bluetooth worden er steeds minder traditionele audio home systemen verkocht. Een categorie die het goed doet zijn de Docking/Minispeakers die in 2013 een omzetgroei van 7,6 procent laten zien ten opzichte van 2012.
Versterker en tuners waarmee je kan streamen via Wifi en Bluetooth laten laten eveneens een groei zien van respectievelijk 20,4 procent en 21,2 procent ten opzichte van vorig jaar. In de markt van loudspeakers zien we de omzet van soundbars explosief stijgen. Deze producten met Wifi en Bluetooth laten in het vierde kwartaal een omzet zien van bijna negen miljoen omzet. Dit is een verdrievoudiging ten opzichte van vorig jaar.

Smartphones: hoogste verkopen ooit
De telecommarkt heeft 2013 positief afgesloten met een sterk 4e kwartaal. In 2013 zijn er in totaal 4,6 miljoen Smartphones verkocht. Met name de introductie van toestellen met nieuwe features zoals 4G heeft in het laatste kwartaal voor een sterke positieve impuls gezorgd.
Meer dan de helft van de verkochte mobiele telefoons heeft inmiddels een scherm dat groter is dan 4-inch. In 2012 gold dit slechts voor een op de drie toestellen.
De phablets (smartphones met een schermgrootte tussen de 5.5 en 7 inch) hebben inmiddels ook een plaats veroverd in de markt van de mobiele telefonie. Eind 2013 waren meer dan vier procent van alle mobiele telefoons een phablet. De verwachting is dat meerdere merken in 2014 een phablet op de markt zullen brengen.

Licht herstel in Q4 voor Groot- en Klein Huishoudelijk apparaten
Groot huishoudelijke apparaten lieten in het 4e kwartaal van 2013 een stijging in omzet zien van zo'n twee procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012. Bijna alle keukenapparaten werden in het vierde kwartaal beter verkocht. De omzet van de afwasmachines stijgt met twee procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Het vierde kwartaal van het jaar liet ook voor klein huishoudelijke apparaten een groei zien van 0,5 procent. Deze bescheiden groei doorbrak daarmee de negatieve trend gedurende de kwartalen twee en drie. Het vierde kwartaal liet vooral sterke groeicijfers zien bij de kleine keukenhulpen, zoals gezonde friteuses, blenders, staafmixers, keukenmachines, contactgrillen en espresso machines. Alle kleine keukenhulpen samen realiseerden daarmee een omzetgroei van zo'n 1,5 procent in het vierde kwartaal vergeleken met dezelfde periode in 2012.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Maatschappelijke waarde van flexwerk voor jongeren ontbreekt in advies commissie Borstlap
 Loonafspraken in december hoger dan ooit
 Talent onmisbaar voor Amsterdam als digitale hoofdstad
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Batterijduur belangrijkst bij keuze smartphone
 Gebruik mobiel internet op zondag het hoogst
 Verzekeringsbranche onderschat groei smartphone-gebruikers
 Generatie Y zegt traditionele telefoongesprek vaarwel
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Personeel inwerken met behulp van een onboard-programma
Waarom kiezen voor een agile werkwijze bij de ontwikkeling van software
Het belang van een goede online marketing partner
reacties
IT-trends in 2020: hoe AI alle andere trends gaat beďnvloeden (1) 
Een op zeven rokers wil algeheel rookverbod (1) 
Nederlandse CEO AEX-fonds verdiende in 2017 gemiddeld 3,6 miljoen euro (1) 
Onbekend maakt onbemind (2) 
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
top10
Dit jaar nog geen advertenties op WhatsApp
Recruiter denkt dat kandidaten vaardigheden op cv overdrijven
‘Positief verband tussen stakeholdergericht leiderschap en betere financiële bedrijfsprestaties’
Stap uit de sprookjeswereld en stop het (digitale) zwart-wit-denken
Vier vereisten voor een efficiënt datacenter
2020 wordt het jaar van gepersonaliseerd entertainment
Een op zeven rokers wil algeheel rookverbod
Managen complexiteit cloudomgeving ontstijgt menselijke capaciteiten
Gros Nederlanders vindt kwijtschelden schulden niet kunnen
Slechts 25 procent van de investeerders heeft vertrouwen in digitale strategieën van banken
meer top 10