zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Markt Smartphones en Huishoudelijke apparaten groeit

13 februari 2014 - De bestedingen in de door GfK gemeten non-food markten, zijn in het vierde kwartaal van 2013 ruim vier procent lager uitgevallen dan dezelfde periode vorig jaar. De verschillen tussen de diverse markten zijn opvallend groot.

Consumenten Electronica daalde met -elf procent. De Smartphone markt daarentegen liet opnieuw een positieve lijn zien (+24 procent). Tevens was er een lichte stijging zichtbaar in de markt voor groot- en klein huishoudelijke apparaten (+2,0 procent en 0,5 procent). In deze markt zorgde metname innovatieve producten als gezonde friteuses en nieuwe haarstijlers voor deze lichte groei.Totaal Consumenten Electronica markt daalt, audiosegment stijgt
In het laatste kwartaal van 2013 kwam de totale omzet van Consumenten Electronica (CE) uit op 396 miljoen Euro. Dit is een daling van 10,9 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De feestdagen, die traditioneel voor een opleving zorgen, hebben in 2013 niet voor een stijging van de verkopen gezorgd. De totale omzet van CE-producten in 2013, betrof een kleine 1,5 miljard euro. Dat is 16,5 procent minder dan in 2012.
Binnen de CE markt laten de innovatieve audio producten een stijging zien. Door de komst van apparaten met connectiviteit functionaliteiten zoals Wifi en Bluetooth worden er steeds minder traditionele audio home systemen verkocht. Een categorie die het goed doet zijn de Docking/Minispeakers die in 2013 een omzetgroei van 7,6 procent laten zien ten opzichte van 2012.
Versterker en tuners waarmee je kan streamen via Wifi en Bluetooth laten laten eveneens een groei zien van respectievelijk 20,4 procent en 21,2 procent ten opzichte van vorig jaar. In de markt van loudspeakers zien we de omzet van soundbars explosief stijgen. Deze producten met Wifi en Bluetooth laten in het vierde kwartaal een omzet zien van bijna negen miljoen omzet. Dit is een verdrievoudiging ten opzichte van vorig jaar.

Smartphones: hoogste verkopen ooit
De telecommarkt heeft 2013 positief afgesloten met een sterk 4e kwartaal. In 2013 zijn er in totaal 4,6 miljoen Smartphones verkocht. Met name de introductie van toestellen met nieuwe features zoals 4G heeft in het laatste kwartaal voor een sterke positieve impuls gezorgd.
Meer dan de helft van de verkochte mobiele telefoons heeft inmiddels een scherm dat groter is dan 4-inch. In 2012 gold dit slechts voor een op de drie toestellen.
De phablets (smartphones met een schermgrootte tussen de 5.5 en 7 inch) hebben inmiddels ook een plaats veroverd in de markt van de mobiele telefonie. Eind 2013 waren meer dan vier procent van alle mobiele telefoons een phablet. De verwachting is dat meerdere merken in 2014 een phablet op de markt zullen brengen.

Licht herstel in Q4 voor Groot- en Klein Huishoudelijk apparaten
Groot huishoudelijke apparaten lieten in het 4e kwartaal van 2013 een stijging in omzet zien van zo'n twee procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012. Bijna alle keukenapparaten werden in het vierde kwartaal beter verkocht. De omzet van de afwasmachines stijgt met twee procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Het vierde kwartaal van het jaar liet ook voor klein huishoudelijke apparaten een groei zien van 0,5 procent. Deze bescheiden groei doorbrak daarmee de negatieve trend gedurende de kwartalen twee en drie. Het vierde kwartaal liet vooral sterke groeicijfers zien bij de kleine keukenhulpen, zoals gezonde friteuses, blenders, staafmixers, keukenmachines, contactgrillen en espresso machines. Alle kleine keukenhulpen samen realiseerden daarmee een omzetgroei van zo'n 1,5 procent in het vierde kwartaal vergeleken met dezelfde periode in 2012.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Generatie Z wordt online het gemakkelijkst beďnvloed
 Nederland zakt uit top drie Digitaliserings Index
 Nederlander met modaal inkomen ziet nettosalaris met bijna 50 euro stijgen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Batterijduur belangrijkst bij keuze smartphone
 Gebruik mobiel internet op zondag het hoogst
 Verzekeringsbranche onderschat groei smartphone-gebruikers
 Generatie Y zegt traditionele telefoongesprek vaarwel
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederland zakt uit top drie Digitaliserings Index  (1) 
Generatie Z wordt online het gemakkelijkst beďnvloed (1) 
De top tien startups waar talent wil werken (1) 
Hoe word ik meer zichtbaar en gewaardeerd? (1) 
Marketeers besteden video steeds meer uit (6) 
De Tesla-taxi's van Schiphol gaan in de verkoop (4) 
UPS bestelt 125 Tesla-trucks (1) 
top10
Vijf zegeningen van een burn-out
Een op drie werkenden fantaseert weleens over collega
Klantervaring is belangrijker voor succesvolle supply chain dan lage kosten
Drie plus- en minpunten van een zakelijke prepaid creditcard
Extreme beloning toppers in bedrijfsleven blijkt wederom mythe
Kennis cybersecurity-terminologie Nederlandse beslissers onvoldoende
Sterke ontwikkeling cloud- en hostinggebruik in Nederland
Wie van het Europese talent wil in Eindhoven werken? Bijna niemand
Vijf tips om tijd te besparen met vliegen
Besluitvormingsdilemma’s in het digitale tijdperk
meer top 10