zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Batterijduur belangrijkst bij keuze smartphone

13 januari 2014 - Consumenten vinden een de batterijduur het belangrijkst voor een hedendaagse smartphone. Als tweede is de snelheid het belangrijkst gevolgd door het scherm. Dit blijkt uit onderzoek van SimOnlyRadar.nl onder 2.360 respondenten, zo meldt Nieuwsbank.

Met zeventien procent (405 respondenten) van de stemmen is batterijduur gekozen als belangrijkste eigenschap voor een smartphone. Dat juist de batterijduur als winnaar uit de bus komt is geen verrassing, aangezien de hedendaagse smartphones alsmaar groter en sneller worden wat op dit moment vooral ten koste gaat van de batterijduur. Zo gaan de topmodellen van de bekende smartphonefabrikanten van dit moment vaak niet langer dan een dag mee. Onze respondenten zouden graag zien dat de accu minimaal twee dagen zou kunnen functioneren zonder op te laden. Dit betekent dus bij de meeste smartphones een verdubbeling van de huidige batterijduur.Snelheid
De op een na belangrijkste eigenschap van een smartphone is de snelheid met zestien procent (380) van de stemmen. Het snel functioneren en navigeren op een mobiele telefoon wordt verzorgd door de processor. Ieder jaar worden er nieuwe technieken gevonden die de processors sneller en efficiënter maken. Enkele jaren geleden beschikte de processor van een smartphone nog over een enkele kern, terwijl hedendaags het rekenwerk op sommige modellen al wordt uitgevoerd door een octa-core (acht kernen).

Beeldscherm
Ook het scherm van de smartphone is voor een groot deel van consumenten belangrijk (lees: vijftien procent (362)). Het scherm heeft min of meer dezelfde stormachtige ontwikkeling doorgemaakt als de processor, door in de afgelopen jaren alsmaar groter en scherper te worden. In 2011 was een scherm groter dan 4,0 inch in de diameter nog niet denkbaar en sinds 2013 bestaan er smartphones met displays groter dan 6,0 inch. Ook de techniek van het scherm – zoals LCD en AMOLED – wordt steeds verbeterd. De ontwikkeling staat nog lang niet stil, want dit jaar worden de eerste mobiele telefoons verwacht met een flexibel (gebogen) scherm.
Op gepaste afstand volgen de volgende zeven andere eigenschappen (gesorteerd van belangrijkst naar minst belangrijk): camera, design, besturingssysteem, gebruiksvriendelijkheid, geheugen en tot slot de behuizing en software features.


Bron: Nieuwsbank
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Jongeren verdienen meer, maar als vrouw minder
 Ransomware schaadt mentale gezondheid IT-professionals
 Onbekwaam personeel veroorzaakt fouten en fysieke ongelukken
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Gebruik mobiel internet op zondag het hoogst
 Verzekeringsbranche onderschat groei smartphone-gebruikers
 Generatie Y zegt traditionele telefoongesprek vaarwel
 Zakenreizigers gebruiken hun smartphone intensief
 
 
reacties
 
Allard Dericks  |   | 
14-01-2014
 | 
09:46 uur
Dit geldt overigens niet alleen voor telefoons ook voor tablets als deze niet minimaal een werkdag mee gaan zonder op te laden zijn ze eigenlijk niet bruikbaar.
Eelco L  |   | 
14-01-2014
 | 
13:22 uur
Batterijduur is zeker een belangrijk punt, daarom is het goed dat hier volop in ontwikkeld wordt. Toch denk ik dat er ook grote kansen liggen bij het sneller kunnen opladen of het draadloos op kunnen laden. Persoonlijk vind ik snelheid nog steeds het belangrijkste facet; liever een snelle smartphone die een werkdag overleefd dan een trage smartphone die twee werkdagen zonder opladen kan.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Hoe vind ik een goede advocaat
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Slechts helft vacatureteksten bevat salarisinformatie
Europese finance- en IT-leiders onthullen pad naar digitale financiële transformatie
Inflatie en de werkplek: vier op de vijf Nederlanders gaan werklocaties niet wijzigingen
Werkgevers zien zich door economische onzekerheid genoodzaakt geboekte vooruitgang op arbeidsvoorwaarden terug te draaien
Voorspellingen voor 2023: toename Cybercrime-as-a-Service (CaaS) en Reconnaissance-as-a-Service
Werken waar je wil – ‘Het nieuwe werken is gewoon werk’
Betrokkenheid bij ESG en DEI daalt, maar stijgt op gebied van aantrekken van talent
Bij diversiteit en inclusie moet je verder kijken dan de groepssamenstelling
Trends voor de datacenterbranche
Helft van het topmanagement: SASE brengt hackers flinke slag toe
meer top 10