zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf speerpunten voor cloud in 2014

13 februari 2014 - Dat cloud een enorme vlucht neemt in Nederland wordt door diverse onderzoeken onderschreven. Zo becijferde Computer Profile recent dat het gebruik van cloud-applicaties in Nederland de afgelopen twee jaar met ruim 200 procent is toegenomen en de komende drie jaar zelfs met 300 procent groeit.

Ciber constateert dat bedrijven zich steeds minder bezig houden met de vraag of cloud computing toegevoegde waarde biedt, maar zich vooral richten op hoe zij het hoogste rendement kunnen realiseren op korte termijn. Om organisaties hierbij op weg te helpen, definieert Ciber de vijf belangrijkste aandachtspunten op het gebied van cloud:       



1. Mobiele interfaces
Het gebruik van mobiele devices op de werkvloer is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Gartner voorziet dat in 2014 de wereldwijde verkoop van tablets met 47 procent toeneemt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bij cloud-oplossingen steeds meer aandacht wordt besteed aan mobiele interfaces. Gebruikers stellen steeds hogere eisen aan de geboden functionaliteit van cloud-toepassingen en de gebruiksvriendelijkheid. Organisaties dienen hier rekening mee te houden binnen hun cloud-strategie.

2. Security
Onderwerpen als privacy en databeveiliging zijn onlosmakelijk verbonden met het thema cloud computing. Bedrijven besteden daarom relatief veel aandacht aan security-vraagstukken wanneer zij de overstap naar de cloud maken. Zij zullen dan ook kritisch kijken naar de beveiligingsrisico’s en garanties die cloud-leveranciers bieden om ervoor te zorgen dat gevoelige bedrijfsgegevens veilig worden opgeslagen.

3. Focus op targeted user experience
Klantbeleving is een cruciaal onderdeel van het applicatieontwikkelproces. Dit jaar zullen bedrijven inzetten op targeted user experience. Bij het ontwikkelen van cloud-apps wordt dan specifiek gekeken naar hoe relevante data benut kan worden om de klantbeleving nog beter aan te laten sluiten bij de wensen van de individuele eindgebruiker.

4. Wereldwijde en lokale cloud
Voor ondernemingen is het belangrijk dat zij wereldwijd zaken kunnen doen en daarom gaat hun voorkeur meestal uit naar cloud-leveranciers die wereldwijd opereren. Dit betekent niet dat er bij de implementatie van cloud-applicaties sprake is van ‘one size fits all’. Er is namelijk ook een sterke behoefte aan de mogelijkheid om lokaal aanpassingen door te voeren. De flexibiliteit die cloud-oplossingen bieden om aan deze wensen te voldoen is een belangrijke factor in het selectieproces.
   
5. Hybride cloud steeds populairder
Steeds meer bedrijven hanteren een pragmatische cloud-strategie. Dit betekent dat zij reeds gedane investeringen zo goed mogelijk benutten en cloud-oplossingen alleen toepassen in specifieke situaties waar deze oplossingen aantoonbaar toegevoegde waarde bieden. De hybride cloud benadering, waarbij on-premise- en cloud-oplossingen gecombineerd worden, zal daarom dit jaar een sterke groei doormaken.

Toepasbaarheid clou
"Ondernemingen kijken momenteel zeer pragmatisch naar de toepasbaarheid van cloud binnen hun organisatie,", stelt Lex de Grijs, lead Cloud Competence Center bij Ciber. "Veel onderneming zijn wel overtuigd van de meerwaarde van cloud. Waar zij nog wel moeite mee hebben is het bepalen van de beste implementatiestrategie. Het uitrollen van een cloud-strategie is namelijk alleen interessant als het ook daadwerkelijk waarde toevoegt." 

Download de whitepaper ‘A Cloud Computing Handbook for Business’ voor meer informatie over het creëren van toegevoegde waarde met cloud-implementaties.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Behoefte aan betrouwbaarheid belangrijkste argument voor overstap naar de cloud’
 Cloud en de toenemende complexiteit van marketingmanagement
 Generatie Y verzet zich tegen BYOD-beleid
 Cloudverkeer wordt dominant in datacenters
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10