zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Behoefte aan betrouwbaarheid belangrijkste argument voor overstap naar de cloud’

12 februari 2014 - Uit internationaal onderzoek onder 450 CIO’s en IT-verantwoordelijken blijkt dat behoefte aan betrouwbaarheid het belangrijkste argument is voor een overstap naar de cloud. Een toenemende afhankelijkheid van online dienstverlening vergroot de behoefte aan een betrouwbare IT-omgeving.

Een derde van de ondervraagde IT-managers geeft aan dat hun bedrijfskritische infrastructuur inmiddels in de cloud draait. Bedrijven die het beheer van hun bedrijfskritische platform volledig uitbesteden (zeventien procent), blijken het minst geconfronteerd te worden met downtime. De helft van deze bedrijven geeft aan afgelopen jaar minder dan vijf keer te maken te hebben gehad met downtime. 



Bedrijfskritische applicaties
Het onderzoek, dat in opdracht van Jitscale werd uitgevoerd door TheBonnerGroup onder 450 IT-verantwoordelijken in de Verenigde Staten en Europa, laat zien dat een meerderheid van de bedrijven (62 procent) aangeeft afhankelijk te zijn van het IT-platform waarop hun bedrijfskritische applicaties draaien. Bijna de helft van de ondervraagde bedrijven zegt gebruik te maken van tien of meer bedrijfskritische applicaties. Deze toenemende afhankelijkheid komt voort uit het feit dat online dienstverlening steeds belangrijker en downtime steeds duurder wordt.

Downtime
Opvallend is dat 88 procent van de bedrijven aangeeft dat hun online dienstverlening in het afgelopen jaar te maken heeft gehad met downtime, waarbij het in 44 procent van de gevallen gaat om minimaal twee en maximaal vijf storingen. Met name in de retail, de financiële dienstverlening, manufacturing en utilities is het slecht gesteld met de bereikbaarheid van online platformen. 60 procent van de bedrijven in deze sectoren heeft in de afgelopen twaalf maanden te maken gehad met twee tot tien gevallen van downtime. De kosten voor downtime blijken in een meerderheid van de gevallen minimaal 1.000 euro per tien minuten te zijn.

Cloud wordt steeds belangrijker
De cloud speelt een belangrijke rol bij het hosten van bedrijfskritische applicaties. 33 procent van de bedrijven geeft aan dat hun infrastructuur in de cloud draait. 41 procent vertrouwt op een hybride-platform. Bij slechts een kwart van de bedrijven draait de infrastructuur nog op een geheel fysieke infrastructuur.
De online performance en betrouwbaarheid van de bedrijfskritische platformen is ook sterk afhankelijk van de manier waarop deze platformen worden beheerd. De bedrijven die aangeven hun platform in-house te beheren (40 procent) vormen tevens de groep die de meeste downtime ervaren heeft in het afgelopen jaar. Bij driekwart van die bedrijven werd het online platform meer dan zes keer getroffen door een storing. Bedrijven die hun platform uitbesteden, kregen het minst te maken met uitval. 51 procent van deze bedrijven had minder dan vijf keer te maken met downtime. Bedrijven in de retail die beschikken over een fysieke infrastructuur, hebben het meest te maken met downtime.

SLA’s
Voor bedrijven die hun platform (gedeeltelijk) uitbesteden, zijn SLA’s van groot belang. Uit het onderzoek blijkt dat in 59 procent van de SLA’s een uptime van 99 procent of hoger is afgesproken, wat betekent dat zo’n 40 procent van de bedrijven akkoord gaat met 99 procent uptime of minder. In de praktijk komt dit neer op minstens vier dagen niet bereikbaar zijn op jaarbasis. Vijftien procent van de respondenten geeft aan dat hun leverancier er niet in is geslaagd de beloofde uptime te behalen.
"Online applicaties zijn voor een toenemend aantal bedrijven van cruciaal belang voor het succes van hun onderneming. Steeds meer bedrijven lijken zich te realiseren dat de cloud een betrouwbaar platform is voor het hosten en beheren van bedrijfskritische applicaties," aldus Eelco van Beek, CEO van Jitscale. "Dat is opvallend, maar past binnen de ontwikkelingen die in de markt gaande zijn. Gartner liet recentelijk nog weten dat in 2016 de meerderheid van de IT-investeringen betrekking heeft op de cloud. De belangrijkste reden hiervoor is de schaalbaarheid die cloud-platformen bieden, maar ook de mogelijkheid om bedrijfskritische online applicaties efficiënt en zonder problemen beschikbaar te houden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 2014 omslagpunt voor ‘cloud first’-strategie
 Cloud-revolutie is onafwendbaar
 Nederlandse bedrijven investeren in 2014 in UC uit de cloud
 Voorlopers in cloud genereren dubbel zoveel winst als concurrenten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10