zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ambtenaren betrouwbaarste betalers

30 januari 2014 - De afbetalingsmentaliteit van (semi-) ambtenaren is veel beter dan gemiddeld. Dit is de conclusie van een onderzoek van Ambtenarenlening.nl, waarin de betalingsachterstanden van ambtenaren werd vergeleken met die van niet-ambtenaren.

Uit dit onderzoek bleek dat ambtenaren in 2013 maar liefst vier maal minder vaak een betalingsachterstand opliepen dan andere leningnemers en daarmee de meest betrouwbare betalers van Nederland zijn. n het onderzoek werd het afbetaalgedrag van (semi-)ambtenaren vergeleken met dat van andere beroepsgroepen. Waar deze laatste groep in een procent van de gevallen het afgelopen jaar een betalingsachterstand had opgelopen, daar was dit bij de ambtenaren nog geen 0,25 procent. Het beeld van de ambtenaar als een solide factor, wordt met dit onderzoek dan ook bevestigd, stelt Anja Becker , directeur van Ambtenarenlening.nl: "De betalingsmentaliteit van ambtenaren is voorbeeldig en past goed bij de betrouwbare uitstraling die ambtenaren hebben."



Voordelen voor ambtenaren
Omdat ambtenaren degelijke partners zijn gebleken bij kredietverstrekking levert ze dat ook voordelen op. Becker: "In de rente die banken berekenen aan hun klanten is een behoorlijk percentage opgenomen als compensatie voor het risico dat klanten hun lening niet op tijd of soms helemaal niet terugbetalen. Omdat ambtenaren hebben bewezen een betere betalingsmoraliteit te hebben, zijn de banken waarmee wij samenwerken bereid ambtenaren de laagste rente te geven. Zo profiteren ze dus van hun eigen betrouwbaarheid."

Zelf bepalen
Volgens Becker is er ook nog een andere factor naast de betalingsmoraal, die er voor zorgt dat ambtenaren goedkoper kunnen lenen. "Het blijkt dat ambtenaren ook beter dan gemiddeld in staat zijn om hun weg te vinden in de wereld van de financiële dienstverlening. Zo kunnen ze veelal zelf bepalen welke lening goed voor ze is, zonder dat ze daarbij advies nodig hebben."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Plekje in telefoonboek zorgt voor afbetaling schulden
 VEH: Maak omzetten naar spaarhypotheek ook volgend jaar mogelijk
 Flitskredieten blijven consument duperen
 MKB in gevaar door stijging wanbetalingen
 
 
reacties
 
Private markt  |   | 
30-01-2014
 | 
16:39 uur
Ja is ook de enigste groep met nog wat geld in de knip, stevige werk-continuïteitsgaranties en zware langlopende afvloeiingsregelingen op zak.
Of anders gezegd; de groep met de minste inkomensrisico's op kortere termijn. Kun je makkelijk aflossen hé?
J.N. vanBuuren  |   | 
11-03-2014
 | 
08:34 uur
Graag zou ik in contact willen komen met Richard Jagers die bij u in dienst is en hem willen vragen om met mij contact te zoeken en hoor ik het graag van u.

groeten J.N. van Buuren

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10