zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

In zes stappen naar een succesvol jaar

10 januari 2014 - Oud en Nieuw is vaak het moment waarop u stil staat bij uw goede voornemens voor het nieuwe jaar. Een mooi moment om na te denken over de dingen die u wilt ervaren en bereiken, of juist wilt loslaten of veranderen.

Even wat feiten op een rij:


- 45 procent van de mensen maakt elk jaar nieuwe voornemens
- 17 procent doet het soms
- 38 procent doet het consequent niet
- slechts acht procent houdt zichzelf een jaar lang aan zijn voornemens
- 49 procent heeft wisselend succes
- 24 procent faalt consequent in het zichzelf houden aan voornemens
- 75 procent van de mensen houdt het langer dan een week vol
- 71 procent doet dat langer dan twee weken
- 64 procent houdt het net iets langer dan een maand vol
- 46 procent houdt het langer dan vier maanden vol
Bij welk feit kwam er stiekem een glimlach van herkenning op uw gezicht? Helaas blijft het voor velen onder ons bij deze goede intenties en vergeten we na te denken over hoe we dit ook daadwerkelijk kunnen realiseren. Immers, succes komt voort uit de connectie tussen richting en actie. Daardoor blijft het vaak bij dromen en plannen maken. Iets willen is niet genoeg om ook daadwerkelijk tot resultaten te komen volgens Gertrud de Witte van ESENZIA WerkGelukCoaching.

Zes stappen
Hoe zorgt u ervoor dat u het dit jaar anders aan gaat pakken? Eigenlijk heel simpel: pak een pen en papier (of laptop of iPad ;-)) en neem ongeveer twee uurtjes de tijd om de volgende stappen uit te werken voor uzelf. U zult zien dat u uw dromen daadwerkelijk om kunt zetten in actie en resultaten.
Hier volgen de zes stappen die ervoor gaan zorgen dat u een succesvol jaar tegemoet gaat:

Stap 1: Bepaal uw koers op de verschillende levensgebieden

Om straks in actie te kunnen komen moet u eerst voor uzelf inzichtelijk hebben in welke levensgebieden u zaken wilt veranderen. Daarna gaat u per gebied uw doelen stellen en maakt u deze zo specifiek mogelijk. Wat wilt u dit jaar bereiken op professioneel vlak? Wilt u dit jaar eens echt gaan benutten om te ontdekken hoe u uw carrière voor de komende jaren in wilt vullen? Wilt u een nieuwe baan vinden? Of wilt u het komende jaar een opleiding gaan volgen zodat u door kunt groeien bij uw huidige werkgever?
En wat zijn uw doelen op persoonlijk/privévlak? Wilt u dit jaar toch eens die leuke partner vinden? Of starten met drie keer per week hardlopen zodat u in het najaar een halve marathon kunt lopen?
Wat zijn andere belangrijke levensgebieden waarin u iets wilt bereiken? Wat zijn daarin uw doelen?

Stap 2: Bepaal en ervaar het gewenste resultaat

Een belangrijke stap in het behalen van doelen is het omschrijven van het beoogde resultaat, het écht maken ervan. U neemt als het ware een sprong in de toekomst en beleeft het alsof u het al hebt gerealiseerd. Hoe ziet uw leven er in december uit als u dit doel hebt bereikt? Wat is er dan anders? Hoe voelt u zich dan? Wat merken andere mensen aan u? Visualiseer het, voel het en schrijf deze ervaringen en resultaten in uw eigen woorden op. Dít is waar u het voor doet!

Stap 3: Onderzoek uw hindernissen

Als we onszelf doelen stellen dan kan het niet anders dan dat we tegen zaken aanlopen die ons onderweg tegenhouden. Ik noem ze ook wel hindernissen. Door hindernissen bij voorbaat al in kaart te brengen bent u zich er al bewust van en zult u ze eerder herkennen als ze zich voordoen. En daarmee kunt u ze hoogstwaarschijnlijk ook adequater ‘tackelen’. Dus wat zijn mogelijke omstandigheden, mensen, eigen beperkingen, enzovoort die ervoor kunnen zorgen dat u uw doelen niet gaat halen? Waar moet u rekening mee houden?

Stap 4: Identificeer uw hulpbronnen

Nu uw mogelijke hindernissen in kaart hebt gebracht gaat u onderzoeken welke hulpbronnen u tot uw beschikking heeft. Hulpbronnen die ervoor gaan zorgen dat u uw hindernissen overwint en op het met uzelf afgesproken tijdstip uw doelen behaalt. Dit kunnen externe hulpbronnen zijn, zoals iemand die u hier in steunt en aanmoedigt, een personal trainer die u helpt uw conditie op te bouwen of een coach die u helpt uw focus te behouden. Ook het lezen van boeken, het bijwonen van seminars zijn voorbeelden van externe hulpbronnen. Maar nog belangrijker zijn uw innerlijke hulpbronnen: wat heeft u al in huis als ondersteuning in het behalen van uw doelen? Is dat discipline en doorzettingsvermogen? Is dat uw organisatietalent en vermogen om goed te kunnen plannen? Of een enorme dosis humor die er voor gaat zorgen dat u gemakkelijk zaken kan relativeren als het even tegenzit? Zorg ervoor dat u een flinke lijst met hulpbronnen creëert!

Stap 5: Bepaal subdoelen en hang er een tijdspad aan

Neem uw doel(en) en deadline(s), en reken terug naar vandaag. Welke tussenstappen moet u in die periode zetten en wanneer moet u ze bereikt hebben om op schema te blijven? Splits het op in ‘behapbare stukken’ zodat het haalbaar en realistisch blijft. Dan hoeft u niet iedere dag de Mount Everest te beklimmen maar slechts de vluchtheuvel bij u in de straat. Maak dus een schema: wat heeft u vandaag al gedaan om straks bij uw doel uit te komen? En wat heeft u volgende week gerealiseerd? En volgende maand?

Stap 6: Vier uw successen

Doelen stellen is leuk, maar doelen halen is nog leuker! En dat mag gevierd worden. En dat feestje hoeft niet pas plaats te vinden als u uw uiteindelijke doel hebt bereikt. Sterker nog, zorg ervoor dat u ook stil staat bij het realiseren van ieder subdoel. U kunt uzelf trakteren op een bosje bloemen, even een borrel drinken met wat vrienden, of wellicht is het uzelf een schouderklopje geven ook al een heel mooi gebaar. Wees trots op uzelf! Juist het vieren van ‘kleine’ successen moedigen aan en zullen u  motiveren om door te gaan.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Vrouwelijke werknemer verbergt ware gevoelens op het werk
 Een derde van werkend Nederland heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag
 CFO's willen kosten besparen vanwege recessiezorgen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Singles willen gezonder leven
 Veel goede voornemens, weinig worden volgehouden
 Betere balans tussen werk en privé belangrijkste voornemen
 Gratis app helpt goede voornemens waar maken
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk
Video-Leren: het hoe en waarom
Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit
Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
meer top 10