zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gratis app helpt goede voornemens waar maken

9 januari 2012 - Rond de jaarwisseling worden er miljoenen goede voornemens gedaan. Veel komt er meestal niet van terecht. Vrij snel zijn ze weer vergeten. Dat komt omdat mensen meestal vage voornemens formuleren, te grote doelen stellen, te snel resultaat willen boeken, weinig wilskracht tonen en niet de hulp van familie of vrienden inschakelen.

Daarom begint de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) het jaar 2012 met de gratis 'Mijn Coach' app



Concrete doelen
Goede voornemens worden zelden gerealiseerd, dat is uit onderzoek wel gebleken. In een experiment met 2.000 personen bleek al na een week dat de meeste goede voornemens waren verdampt. Uit ander onderzoek bleek dat van de mensen die zich voornamen om te stoppen met roken slechts twaalf procent het volhielden, en van de mensen die wilden afvallen slechts vijf procent. Maar Alexander Waringa, onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg en bestuurslid van de NOBCO, zegt dat goede voornemens prima uit te voeren zijn, als je maar rekening houdt met de manier waarop mensen gedragsveranderingen realiseren. Als u uw doelen zo concreet mogelijk maakt en uw plan om de doelstelling te realiseren uit kleine actiestappen bestaat. Door concrete en kleine stappen te zetten wordt de kans op succeservaringen groter. Daarnaast is het van belang dat u hulp inschakelt uit uw omgeving zodat u gestimuleerd en gemotiveerd wordt om door te zetten. "Zet kleine stappen en schakel uw sociale ondersteuning in, dan is de kans dat u het bijltje er bij neer gooit kleiner, en komt het realiseren van uw goede voornemens binnen handbereik," aldus Waringa. De nieuwe app van de NOBCO is speciaal ontwikkeld om gedragsveranderingen te ondersteunen en daarmee het uitvoeren van goede voornemens te stimuleren. 

Formuleren van doelstellingen
De 'Mijn Coach' app deelt het realiseren van voornemens op in drie fasen. In de eerste fase formuleert u een doelstelling. U brengt in kaart wat de huidige situatie is, welke mogelijkheden die biedt, wat de gewenste situatie is en hoe u die situatie kunt bereiken. In de tweede fase gaat u concrete acties formuleren, plannen en uitvoeren. In de derde fase vindt de evaluatie plaats en kunnen weer nieuwe doelstellingen worden geformuleerd. 

Hulp via social media

Zowel de geformuleerde doelstellingen als de acties die u van plan bent te ondernemen kunt u delen via diverse social media. Hiermee kunt u de support van familie, vrienden en collega's inschakelen om u te motiveren en te ondersteunen bij de realisatie van u goede voornemens. De app zelf stuurt u bovendien dagelijks motiverende teksten en houdt u op de hoogte van naderende deadlines.

iPhone en Android
De app is gratis beschikbaar in de Apple Store voor de iPhone en zal half januari tevens beschikbaar komen voor de iPad en voor Android toestellen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bezuinigen is steeds vaker een goed voornemen
 Student stelt hoge eisen aan zichzelf in 2012
 2011 is het jaar van ondernemen en carrière
 Zes tips voor blijvende verandering
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10