zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Baas moet zorgen voor gezonde lunch'

12 november 2013 - Werknemers vinden dat hun baas ervoor moet zorgen dat ze gezond lunchen tussen de middag. Dit blijkt uit een groot onderzoek naar Nederlandse lunchgewoontes, uitgevoerd door Rosti Mepal en MyMepal onder ruim 1.400 Nederlanders van achttien jaar en ouder. Bijna 33 procent van de ondervraagden vindt dat de werkgever verantwoordelijk is voor het aanbieden van een gezonde lunchmaaltijd.

Maar liefst 95 procent van de ondervraagden vindt het belangrijk om gezond te lunchen, maar slechts een kwart slaagt daar ook in. Om de verleidingen van het bedrijfsrestaurant te weerstaan en kosten te besparen neemt 80 procent zelf de lunch mee naar het werk. ‘Als ik elke dag in het personeelsrestaurant ga lunchen, zou ik binnen de kortste keren helemaal dichtgroeien’ aldus een deelnemer aan het onderzoek.Bruine boterhammen
De gemiddelde middagmaaltijd wordt meegenomen in een broodtrommel, bestaat uit belegde bruine boterhammen, kost  2,42 euro en wordt in 24 minuten genuttigd. Bij de lunch drinken we meestal (karne)melk (36 procent), gevolgd door koffie of thee (22 procent). Ook zuiveldranken (dertien procent) en water (twaalf procent) zijn populaire lunchdrankjes.

Grootste ergernissen: te weinig tijd en slechte tafelmanieren van collega’s
In het onderzoek wordt ook stilgestaan bij de minder leuke kanten van de lunch. Als grootste ergernis komt een gebrek aan tijd om rustig te lunchen naar voren. Maar liefst 25 procent van de werknemers luncht elke dag op de werkplek, vaak omdat het te druk is om pauze te nemen. Van de collega’s die wel de werkplek verlaten, ergert tien procent zich eraan dat ze tijdens de middagpauze regelmatig worden gestoord. Andere ergernissen betreffen slechte tafelmanieren, zoals smakken of boeren laten, of collega’s die tijdens de lunch vooral bezig zijn met hun smartphone. ‘Vroeger was het hier altijd gezellig tijdens de lunch, maar tegenwoordig zijn mijn collega’s meer geïnteresseerd in het scherm van hun mobieltje dan in elkaar’ aldus een teleurgestelde werknemer.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgever heeft weinig interesse in gezondheid werknemer
 Gezonde voeding en bedrijfssport belangrijk voor fitte medewerkers
 Werknemers willen gezonder en lekkerder lunchen
 Gezonde lunch is de norm
 
 
reacties
 
Cor  |   | 
19-11-2013
 | 
13:43 uur
Werknemers vinden dat hun baas ervoor moet zorgen dat ze gezond lunchen tussen de middag. Goh wat een stelletje trieste figuren om te piepen dat de baas maar overal voor moet zorgen. Hebben we zelf toevallig geen ruggengraat meer om het lekker zelf te organiseren. Te gek voor woorden. Een oud Int.chauffeur die een werkgever had die overal voor zorgde behalve mijn eten daar was ik zelf slim genoeg voor!!!!!!
Eelco L  |   | 
19-11-2013
 | 
14:38 uur
Het is prima om het als werkgever te stimuleren, alleen ervoor zorgen gaat naar mijn mening een stap te ver. Personeel kan hier ook prima zelf voor zorgen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10