zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers willen gezonder en lekkerder lunchen

11 juli 2012 - De huidige kantoorlunch is alles behalve naar tevredenheid van werknemers. Uit onderzoek blijkt dat 69 procent van de werknemers met gezondere producten wil lunchen. 60 procent geeft aan met lekkerdere producten te willen lunchen en 55 procent geeft aan duurzamere en milieubewustere producten te willen gebruiken tijdens de lunch.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Buurtboer onder 350 niet-klanten.  Oprichter Caroline van der Lande: "Er wordt steeds meer waarde gehecht aan de herkomst en kwaliteit van producten. Deze trend signaleren wij nu ook steeds meer bij bedrijven, de uitkomst van dit onderzoek is een mooie bevestiging." 



Tevredenheid blijft achter tijdens de lunch

Werknemers blijken niet zo tevreden met hun huidige lunch. Ze geven hun lunch gemiddeld een 6,3. Meer dan de helft van de werknemers luncht samen met collega’s op kantoor. Ook koopt meer dan de helft de lunch zelf in. 33 procent gaat zelf naar de supermarkt (of een collega) en achttien procent koopt in via online supermarktketens. Bij ruim een kwart wordt er door middel van een externe cateringpartij geluncht. 52 procent zou graag meer variatie in producten zien en 61 procent geeft aan ontspanning belangrijk te vinden tijdens de lunch. De gemiddelde prijs voor een lunch bedraagt 3,06 euro.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Jongeren verdienen meer, maar als vrouw minder
 Ransomware schaadt mentale gezondheid IT-professionals
 Onbekwaam personeel veroorzaakt fouten en fysieke ongelukken
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kantoorkeukens en kantines krioelen van de ziektekiemen
 Gezonde lunch is de norm
 Werkend Nederland luncht tegen honger in Afrika
 Zomers weer motiveert vooral om naar buiten te gaan
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Hoe vind ik een goede advocaat
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Slechts helft vacatureteksten bevat salarisinformatie
Europese finance- en IT-leiders onthullen pad naar digitale financiële transformatie
Inflatie en de werkplek: vier op de vijf Nederlanders gaan werklocaties niet wijzigingen
Werkgevers zien zich door economische onzekerheid genoodzaakt geboekte vooruitgang op arbeidsvoorwaarden terug te draaien
Voorspellingen voor 2023: toename Cybercrime-as-a-Service (CaaS) en Reconnaissance-as-a-Service
Werken waar je wil – ‘Het nieuwe werken is gewoon werk’
Betrokkenheid bij ESG en DEI daalt, maar stijgt op gebied van aantrekken van talent
Bij diversiteit en inclusie moet je verder kijken dan de groepssamenstelling
Trends voor de datacenterbranche
Helft van het topmanagement: SASE brengt hackers flinke slag toe
meer top 10